Olav Thon:­ ­

Kona til Olav Thon er død

Ble 98 år gammel.

MISTET KONA: Kona til Olav Thon, Inger-Johanne Thon, døde 26. april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MISTET KONA: Kona til Olav Thon, Inger-Johanne Thon, døde 26. april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Inger-Johanne Thon gikk bort 26. april, 98 år gammel. Det bekrefter familien i en dødsannonse.

Bisettelsen fant sted i stillhet, heter det i dødsannonsen.

Hotell- og eiendomsmilliardæren Olav Thon (94) har vært i et forhold med Sissel Berdal Haga (76) i over 30 år, men han skilte seg aldri fra Inger-Johanne.

I fjor uttalte 94-åringen overfor Nettavisen hvorfor han aldri tok ut skilsmisse. Inger-Johanne fikk nemlig Alzheimer i ung alder.

- Det er veldig mange år siden at Inger-Johanne ble borte. Så kan man spørre seg, hvorfor ikke skille seg når man har en ny livsledsager? Men jeg tenkte at når man er så voksen og ikke skal lage en stor barneflokk, så er ikke det nødvendig. Hvorfor ikke la det gå stille og rolig for seg og samtidig ta vare på den som er så uheldig at de er rammet av en alvorlig sykdom?, sa han.

RIK MANN: Olav Thon (90) vil gi bort hele formuen på over 25 milliarder til «allmennyttige formål». Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Thon har derfor bidratt stort når det gjelder støtte til forskning på Alzheimer og demes. I mars i fjor ga han 30 millioner kroner til demensforskning, ifølge TV2.no.

- Jeg har sett dette mye. Det er uverdig når man ikke husker hvem man er eller hvor man er, om det er dag eller natt. Og jeg synes jo det er vanskelig når jeg blir kalt Per eller Adolf, sa han til nettstedet.

- Alltid sammen

Det er over 30 år siden Thon ble sammen med Sissel Berdal Haga.

Etter at hun pensjonerte seg som dommer i Oslo tingrett som 70-åring, har hun vært designansvarlig i Olav Thon Gruppen.

- Det som karakteriserer vårt forhold er at vi alltid er sammen. Om alt. Vi er sammen i fritiden, i arbeidet, i alt vi gjør. Han går ikke en tur uten meg, reiser ingen steder uten meg, går ikke i et selskap uten meg, har Berdal Haga tidligere sagt til VG.

Hun forklarte videre hvorfor paret har blitt enige om å titulere hverandre som samboere.

- Han er ikke formelt skilt, men det er svært mange år siden de var sammen, sa 76-åringen om samboerens tidligere ektefelle.

STØDIG PAR: Olav Thon og Sissel Berdal Haga har vært sammen i snart 30 år. De to jobber sammen, i tillegg til å tilbringe mesteparten av fritiden sin i hverandres selskap. Her er de to på premieren på musikalen «Chicago» på Oslo Nye. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STØDIG PAR: Olav Thon og Sissel Berdal Haga har vært sammen i snart 30 år. De to jobber sammen, i tillegg til å tilbringe mesteparten av fritiden sin i hverandres selskap. Her er de to på premieren på musikalen «Chicago» på Oslo Nye. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Rørt til tårer av sønnens overraskelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer