Olav Thon:­ ­

Kona til Olav Thon er død

Ble 98 år gammel.

MISTET KONA: Kona til Olav Thon, Inger-Johanne Thon, døde 26. april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
MISTET KONA: Kona til Olav Thon, Inger-Johanne Thon, døde 26. april. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Inger-Johanne Thon gikk bort 26. april, 98 år gammel. Det bekrefter familien i en dødsannonse.

Bisettelsen fant sted i stillhet, heter det i dødsannonsen.

Hotell- og eiendomsmilliardæren Olav Thon (94) har vært i et forhold med Sissel Berdal Haga (76) i over 30 år, men han skilte seg aldri fra Inger-Johanne.

I fjor uttalte 94-åringen overfor Nettavisen hvorfor han aldri tok ut skilsmisse. Inger-Johanne fikk nemlig Alzheimer i ung alder.

- Det er veldig mange år siden at Inger-Johanne ble borte. Så kan man spørre seg, hvorfor ikke skille seg når man har en ny livsledsager? Men jeg tenkte at når man er så voksen og ikke skal lage en stor barneflokk, så er ikke det nødvendig. Hvorfor ikke la det gå stille og rolig for seg og samtidig ta vare på den som er så uheldig at de er rammet av en alvorlig sykdom?, sa han.

Thon har derfor bidratt stort når det gjelder støtte til forskning på Alzheimer og demes. I mars i fjor ga han 30 millioner kroner til demensforskning, ifølge TV2.no.

- Jeg har sett dette mye. Det er uverdig når man ikke husker hvem man er eller hvor man er, om det er dag eller natt. Og jeg synes jo det er vanskelig når jeg blir kalt Per eller Adolf, sa han til nettstedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer