Sean Connery:

Kona røper skjult sykdom

Micheline Roquebrune bryter stillheten etter «James Bond»-legendens død.

GIKK BORT: Sean Connery er død, 90 år gammel. Vis mer
Publisert

Lørdag 31. oktober ble det kjent at «James Bond»-skuespiller Sean Connery var død - 90 år gammel.

Dødsfallet ble blant annet bekreftet av sønnen Jason Connery (57), som har gått i farens skuespillerfotspor. Han kunne samtidig fortelle at faren hadde kjempet mot lengre tids sykdom.

- Vi kjemper alle med å forstå denne store hendelsen, fordi det skjedde så nylig, til tross for at faren min har vært syk over lengre tid. En trist dag for alle som kjente og elsket faren min, og et trist tap for alle menneskene rundt i verden som nøt den fantastiske gaven han hadde som skuespiller, uttalte han til BBC.

IKON: Sean Connery, her fra James Bond-filmen «Dr. No» fra 1962. Foto: NTB
IKON: Sean Connery, her fra James Bond-filmen «Dr. No» fra 1962. Foto: NTB Vis mer

Døde fredfullt

Det har imidlertid ikke vært kjent hva slags sykdom det har dreid seg om. Nå forteller kona Micheline Roquebrune (91) at han led av den kroniske sykdommen demens.

- Det var ikke noe liv for ham. Han var ikke i stand til å uttrykke seg i det siste. I det minste døde han mens han sov, og det var så fredfullt. Jeg var med ham hele tiden, og han bare gled avgårde. Det var det han ønsket, forteller hun til Daily Mail.

- Han hadde demens og det krevde mye av ham. Han fikk sitt siste ønske oppfylt ved å gå bort uten noe oppstyr.

GIFT I 45 ÅR: Sean Connery og kona Micheline Roquebrune hadde et langt liv sammen. Foto: AFP/NTB
GIFT I 45 ÅR: Sean Connery og kona Micheline Roquebrune hadde et langt liv sammen. Foto: AFP/NTB Vis mer

Roquebrune er en marrokansk-fransk maler som møtte sin skotske ektemann i 1970, på en golfturnering i Marokko. Paret giftet seg i 1975, og var altså gift i 45 år. De fikk imidlertid ingen barn sammen. Sønnen Jason har Connery fra sitt første ekteskap med Diane Cilento. Hun døde i 2011.

- Han var nydelig og vi hadde et fantastisk liv sammen. Han var et forbilde av en mann. Det kommer til å bli veldig vanskelig uten ham, det vet jeg. Men det kunne ikke vare for alltid, og han dro fredfullt, sier Rouquebrune videre.

«Det er Bond. James Bond»

Den britiske skuespilleren er best kjent for sin rolle som den populære spionen James Bond, eller agent 007. Han var nemlig den aller første som spilte den Bond i den offisielle filmrekka, og flere forbinder derfor Connery med spionen.

Han spilte i til sammen sju Bond-filmer, inkludert filmer som «Dr. No», «From Russia with Love» og «Goldfinger».

Connery har gjennom karrieren rukket å vinne en rekke priser, inkludert den gjeve Oscar-statuetten i 1988, samt tre Golden Globe-priser. Oscaren fikk han for rollen som Jim Malone i filmen «The Untouchables».

Ivrig golfer

Han feiret sin 90-årsdag i august i år, omringet av familie og venner.

Ifølge BBC trivdes Connery aldri noe særlig med Hollywood-livsstilen, og ønsket heller å bruke tiden sin på golfbanen ved hjemmene sine i Spania, Portugal og Karibia - sammen med kona, Micheline.

MØTTES PÅ GOLFTURNERING: Micheline Roquebrune og Sean Connery i 1973 på golfturnering, to år før de giftet seg. Foto: Shutterstock/NTB
MØTTES PÅ GOLFTURNERING: Micheline Roquebrune og Sean Connery i 1973 på golfturnering, to år før de giftet seg. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Skuespilleren ble født i Edinburgh i Skottland i 1930. Han har derfor vært en stor forkjemper for skotsk uavhengighet, og han var medlem av Scottish National Party - et politisk parti i Skottland.

I 2000 ble han utnevnt til Knight Bachelor for sitt arbeid og ble dermed adlet, og fikk rett til å føre tiltaleformen sir foran navnet sitt. I januar 2001 mottok han prisen for livslang innsats fra Palm Springs internasjonale filmfestival.

LES OGSÅ: «James Bond»-stjerne er død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer