ARVER 400 MILLIONER: David Bowie etterlater halve formuen til kona Iman.  Foto: Zuma Press
ARVER 400 MILLIONER: David Bowie etterlater halve formuen til kona Iman. Foto: Zuma PressVis mer

Kona får halve formuen etter Bowies død

Artistens kone Iman sitter igjen med i underkant av en halv milliard etter stjernens brå bortgang.

SEOGHØR.NO: Fans verden over fikk fullstendig sjokk den 10. januar, da de fikk vite at artist David Bowie hadde tatt kampen mot kreften, kun 69 år gammel. 

«Let's Dance»-sangeren hadde nemlig holdt tett om kreftsykdommen i flere måneder, men sovnet inn like over nyttår sammen med sine nærmeste rundt seg.

Blant dem var kona Iman Mohamed Abdulmajid (60), som sangeren hadde vært gift med siden 1992.

Nå skriver nettstedet EOnline at den tidligere supermodellen arver omlag halve av Bowies formue på over 800 millioner kroner. I tillegg vil 60-åringen fortsette å bo i parets hus i New York.

Parets datter Alexandria og Davids sønn fra et tidligere forhol, Duncan Jonas, vil dele den resterende formuen. 

Saken fortsetter under bildet

GIFT I 23 ÅR: David og Iman giftet seg i 1992 og var sammen frem til hans bortgang i starten av januar.  Foto: Zuma Press
GIFT I 23 ÅR: David og Iman giftet seg i 1992 og var sammen frem til hans bortgang i starten av januar. Foto: Zuma Press Vis mer

Hedret Bowie

David Bowie, hvis egentlig navn var David Robert Jones, bekreftet i oktober at han skulle gi ut sitt 25. studioalbum. Albumet ble gitt ut på stjernens 69-årsdag den 8. januar - kun to dager før hans dødsfall. Albumet fikk tittelen «Blackstar».

Dagen etter David Bowies brå bortgang, ble sangeren hedret av kjente og ukjente verden over i sosiale medier.

Saken fortsetter under bildet

LEGENDARISK: David Bowie blir, selv etter sin død, sett på som en av verdens mest legendariske artister.  Foto: NTB scanpix
LEGENDARISK: David Bowie blir, selv etter sin død, sett på som en av verdens mest legendariske artister. Foto: NTB scanpix Vis mer

Seoghør.no var i kontakt med «Turboneger»-gitarist Knut Schreiner (41), som mener at Bowie var en av rockehistoriens største artister. 

- Det kom helt uventet. Når jeg tenker på den siste platen, noe av tematikken og kanskje de siste bildene av han, så ser man kanskje en sammenheng. Jeg tenkte at rockehistorien har mistet en av sine helt sentrale profiler. Han var på nivå med Beatles og Elvis. Han har betydd mye for meg, sier han og fortsetter:

- Plakatene hans hang på barnerommet, og jeg vokste opp med musikkvideoene hans på 80-tallet. Turboneger var musikalsk og konseptuelt inspirert av Bowie, særlig «Ziggy Stardust»-platen. Og jeg hadde også gleden av å se ham live på Quartfestivalen 2001. Han er en nøkkelartist for utviklingen av den moderne popmusikken, men den statusen har han hatt veldig lenge. Det er mer gledelig å konstatere at de to siste platene hans var skikkelig bra, sa Knut Schreiner til Seoghør.no.

HYLLER BOWIE: Turboneger-profilene (f.v) Thomas Seltzer og Knut Schreiner er blant dem som minnes avdøde David Bowie kun med lovord. Her med Turboneger-kollegene Tony Sylvester, Tommy Akerholdt og Rune Grønn i Stockholm sommeren 2012..
 Foto: Christine Olsson / NTB scanpix
HYLLER BOWIE: Turboneger-profilene (f.v) Thomas Seltzer og Knut Schreiner er blant dem som minnes avdøde David Bowie kun med lovord. Her med Turboneger-kollegene Tony Sylvester, Tommy Akerholdt og Rune Grønn i Stockholm sommeren 2012.. Foto: Christine Olsson / NTB scanpix Vis mer

«Turboneger»-bassist Thomas Seltzer (46) nølte heller ikke med å hedre den avdøde artisten. 

- Bowie og hans betydning - for ikke bare musikk, men vestlig kultur - kan rett og slett ikke overvurderes, sier Seltzer til Seoghør.no. 

LES OGSÅ: David Bowie er død