TOBARNSPAPPA: Magnus vil gi sønnene Henrik og Ludvig en oppvekst med mye lek og moro, som han hadde selv. Foto: Jonas Frøland
TOBARNSPAPPA: Magnus vil gi sønnene Henrik og Ludvig en oppvekst med mye lek og moro, som han hadde selv. Foto: Jonas Frøland Vis mer

- Kona er ekstremt viktig for meg

Kombinertløperen Magnus Moan takker familien for støtten i kampen om OL-sølvet.

Publisert

SEOGHØR.NO: Kombinertløper Magnus Moan (30) har vært Norges sikreste kort i sin idrettsgren i mange år.  Tirsdag kunne han juble for OL-sølv i Sotsji, på plassen bak landsmannen Jørgen Graabak (22).

På hjemmebane har han allerede skutt gullfuglen med kona Irene Vollan (38).

- Hun har vært ekstremt viktig for meg i alle de ti årene vi har kjent hverandre. Hun har alltid støttet meg i det jeg driver med, forteller Magnus til Se og Hør.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LYKKELIG GIFT: Magnus og kona har vært gift i tre år, og kjærester i ti. - Hun har alltid støttet meg, sier Magnus.
LYKKELIG GIFT: Magnus og kona har vært gift i tre år, og kjærester i ti. - Hun har alltid støttet meg, sier Magnus. Vis mer

Paret giftet seg høsten 2011, og har sønnene Henrik (2) og Ludvig (1) sammen. 30-åringen innrømmer at han ofte tenker på familien når han reiser Europa rundt sammen med kombinertlandslaget.

- I perioder der jeg er mye borte, går det selvfølgelig inn på meg. Heldigvis har jeg en kone som stiller opp for barna når jeg ikke er hjemme selv, smiler Magnus.

Han syns likevel det går fint å kombinere toppidrett med å være pappa.

- Det går veldig bra. Når jeg er hjemme er jeg bevisst på at jeg legger jobben helt vekk. Jeg vil være ordentlig tilstede.

Aktiv oppvekst

Magnus smiler når han tenker tilbake på sin egen oppvekst i Byåsen i Trondheim. Der fikk han bryne seg på mange ulike aktiviteter, før han tilslutt bestemte seg for å satse på kombinert da han var 16 år.

- Min egen oppvekst var nok ganske annerledes enn det mine egne barn har, for min pappa var alltid hjemme og var med meg rundt på alle treninger, hopprenn og fotballkamper. Det har betydd mye for meg, sier Magnus ettertenksomt.

Selv håper han å bidra til at sønnene får en aktiv oppvekst preget av mye lek og moro, til tross for at han ikke har mulighet til å være til stede like mye som hans egen far var.

- Jeg vil at de skal få utfordre seg selv og virkelig kjenne på det livet har å by på før de etter hvert finner noe de virkelig brenner for.

GIR ALT FOR NORGE: Magnus Moan ofrer mange timer med familien til fordelen for kombinertsporten. Heldigvis har han hen forståelsesfull kone.
GIR ALT FOR NORGE: Magnus Moan ofrer mange timer med familien til fordelen for kombinertsporten. Heldigvis har han hen forståelsesfull kone. Vis mer


I dag er 30-åringen nesten som en veteran å regne, med både OL- og VM-medaljer på merittlista. Det eneste han mangler er OL-gull. Det er nesten så han ikke tørr å ha det som målsetting, men han innrømmer at det hadde smakt godt.

- Jeg ønsker alltid å lykkes i hvert mesterskap jeg deltar i, men jeg skal prøve å angripe det som et vanlig skirenn og gjennomføre så godt jeg kan. Så får vi se om det holder, smiler Magnus optimistisk.

LES OGSÅ:   Magnus Moan ble pappa igjen

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer