Larry Kings dødsårsak:

Kona avslører dødsårsaken

Larry Kings enke, Shawn Southwick King, forteller hva TV-legenden døde av.

DØDE: Lørdag forrige helg kom nyheten om at Larry King hadde gått bort. Nå avslører kona dødsårsaken. Foto: Alex Berliner / BEI / REX / NTB
DØDE: Lørdag forrige helg kom nyheten om at Larry King hadde gått bort. Nå avslører kona dødsårsaken. Foto: Alex Berliner / BEI / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige helg kom den triste nyheten om at tv-legenden Larry King hadde gått bort. Den populære talkshowverten ble 87 år gammel.

Dødsbudskapet ble gjort kjent av produksjonsstudioet hans på Larrys Twitter-konto.

«Det er med stor sorg Ora Media kunngjør dødsfallet til vår med-grunnlegger, vert og venn Larry King, som gikk bort denne morgenen i en alder av 87 år ved Cedars-Sinai-sykehuset i Los Angeles», sto det.

King var i underholdningsbransjen i mange tiår, og var gjennom 25 år vert på det folkekjære CNN-programmet «Larry King Live».

- Han ville aldri dra

Den gang ble ingen dødsårsak offentliggjort, men det ble gjort kjent at King i starten av januar ble innlagt på sykehus med corona. Han skal imidlertid ha vært på bedringens vei.

Nå åpner talkshowvertens enke, Shawn Southwick King (61), seg opp om hans siste tid, og avslører samtidig grunnen til at ektemannen døde. Det gjør hun i et intervju med Entertainment Tonight.

GIFT: Shawn Southwick King og Larry King har vært gift siden 1997. Her er paret avbildet under Kings Hollywood Walk of Fame-avduking. Foto: Reuters / NTB
GIFT: Shawn Southwick King og Larry King har vært gift siden 1997. Her er paret avbildet under Kings Hollywood Walk of Fame-avduking. Foto: Reuters / NTB Vis mer

I intervjuet avslører hun blant annet at det ikke var coronaviruset som var skyldig, men at han i flere år har kjempet mot problemer med egen helse.

- Det var en infeksjon, det var sepsis (blodforgiftning, journ.anm.). Han var endelig klar for å slippe taket. Han ville aldri dra, men hans søte lille kropp bare … den hadde blitt rammet så mange ganger av så mange ting, og da vi hørte ordet covid sank hjertene våre, forteller hun, og fortsetter:

- Men han klarte seg, vet du, han klarte seg, men det preget ham. Så var det den infeksjonen som ikke var relatert til covid-19 som til sist tok ham. Men han ga seg ikke uten en kamp.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Søkte om skilsmisse

Hun forteller videre at det har vært vanskelig for de nærmeste å være vitne til at talkshowlegenden har slitt med helsa de siste årene.

Ekteparets siste ord til hverandre var «jeg elsker deg», ifølge Shawn, som også forteller at ektemannen hadde familien sin i tankene helt til det siste. Det gjorde han nemlig tydelig i en av parets siste FaceTime-samtaler, der han var nøye med å be kona passe på parets felles sønner.

61-åringen var den siste av sju kvinner som King var gift med i løpet av sitt 87 år lange liv. Sammen fikk de sønnene Chance (21) og Cannon (20). Fra tidligere ekteskap har TV-verden også sønnen Larry King Jr. (59), som han fikk med ekskona Annette Kaye.

Shawn og Larry giftet seg i 1997, før TV-verden søkte om skilsmisse i 2010. Bare noen få måneder senere ombestemte hans seg imidlertid, og de fant tilbake til hverandre. I 2019 søkte paret om skilsmisse igjen, men den rakk aldri å bli godkjent.

- Skilsmissen vår ble aldri ferdigstilt. I hjertet mitt trodde jeg aldri på at det egentlig skulle skje, og det gjorde det heller ikke. Vi var partnere på alle måter, både i familie og i forretning. Vi er en tett familie. Familie er det viktigste. Og gud, forteller hun til Entertainment Tonight.

NY SIDE: Adrian Sellevoll er ute med låta «Se hvordan vi lever», der han tar et oppgjør med sitt gamle jeg, og hyller kameraten som han mistet for et halvt år siden. Video: Sony Music / Rød Løper Vis mer

Flere familietragedier

King opplevde flere tragedier i fjor. Hans adoptivsønn Andy King (66) gikk bort på sommeren. Kort tid senere døde også hans eneste datter, Chaia King (51) av lungekreft.

Tv-legendens avdøde barn delte han med ekskona Alene Akins, som gikk bort i 2017.

I 2019 ble King rammet av et slag, hvor han havnet i koma og senere måtte gjennom en hjerteoperasjon. I 2017 kom det fram at også han, i likhet med sin nå avdøde datter, hadde lungekreft.

I forbindelse med sin egen helse har også King uttalt seg om døden. I 2011 sa han at han gjerne ville fryses ned når han dør, i håp om at han en gang i framtida kan gjenopplives. Det fortalte han i CNNs «A Larry King Special: Dinner with the Kings».

Han forklarte også overfor middagsgjestene, som var en del av programmet, at han frykter døden.

- Min største frykt er døden, fordi jeg tror ikke at jeg havner noe sted. Og siden jeg ikke tror det, har jeg ikke noen tro … Jeg er gift med en som er religiøs, så jeg tror hun havner et sted, sa han.

LES OGSÅ: Derfor døde supermodellen


Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer