Christine Koht og Pernille Rygg:

Kona alvorlig syk

Christine Koht skriver på Facebook at kona Pernille Rygg ligger på Rikshospitalet.

PÅ SYKEHUSET: Christine Koht har flere ganger takket kona for støtten gjennom kreftbehandlingen. Nå er også Pernille Rygg blitt syk. Foto: NTB Scanpix
PÅ SYKEHUSET: Christine Koht har flere ganger takket kona for støtten gjennom kreftbehandlingen. Nå er også Pernille Rygg blitt syk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Christine Koht (52) skriver på Facebook at kona hennes, Pernille Rygg (56) er innlagt på sykehuset.

- Min elskede Pernille som har vært så trygg og sterk, så kjærlig, og besøkt meg to ganger hver dag dette året, ligger nå på Rikshospitalet og er alvorlig syk, skriver komikeren.

Årsaken skal være en sterk immunreaksjon på grunn av en farlig bakterie som har gitt henne nyresvikt. Det har nå gått tre uker siden hun ble lagt inn på intensiven.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Koht skriver at de første symptomene startet da kona var på besøk hos henne på Sunnaas, der hun nå bor for å komme seg etter flere runder med kreftbehandlinger.

- På ett sekund, for tre uker siden, ble hun en helt annen. Ble iskald i kroppen og sinnsykt trøtt. Det skjedde her på besøk på Sunnaas, for vi skulle, for første gang på ett år, få sove i samme rom og få være sammen mer enn to timer, skriver Christine Koht, før hun legger til:

- Hun er så svak og sliten av å ha nyresvikt med dialyse, at hun nesten ikke greier å snakke i telefonen. Så nå må jeg hente all den styrke jeg greier, for det er så tomt og ensomt uten verdens nydeligste Pernille.

Årets forbilde

Christine Koht har som kjent vært kreftsyk det siste året, og gjennom både Aftenposten-podkasten «Koht vil leve» og Facebook-innleggene sine har hun oppdatert det norske folk om hvordan det går hele veien.

Under Se og Hørs kjendisgalla i begynnelsen av november, vant hun prisen som årets forbilde. Det var kona Pernille som leste opp juryens begrunnelse da hun vant prisen.

- Åpenhet er en viktig verdi, og årets prisvinner viser at utfordringene rundt kreft verken bør forties eller gjemmes bort. Årets forbilde har i stedet vist at selv det verste man kan gjennomgå også kan brukes til noe positivt. Både for seg selv, og for alle oss andre, sa Rygg i en video sendt fra Sunnaas, med kona ved sin side.

Koht var på sin side svært takknemlig for prisen, og kunne ikke takke familien nok for støtten hun har fått fra dem det siste året.

- Vi er et team, Pernille, mamma, jeg og søsteren min. Jeg hadde ikke klart meg uten dem. De sier at jeg er «Bjørnesterk», det kaller vi det. Men jeg hadde ikke vært noe bjørnesterk hvis jeg var alene, fortalte Koht til Se og Hør da hun vant den gjeve prisen.

SYK: Christine Koht har det siste året kjempet mot kreften. Nå har også kona blitt alvorlig syk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SYK: Christine Koht har det siste året kjempet mot kreften. Nå har også kona blitt alvorlig syk. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Savner å bo med kona

Det var i slutten av oktober at Koht delte nyheten om at hun skulle få flytte inn på Sunnaas sykehus for rehabilitering. Kort tid seinere delte 52-åringen nok et innlegg hvor hun fortalte at hun hadde vært ute i frisk luft for aller første gang på lang tid.

I videoen legger hun ikke skjul på at det ultimate målet var å få komme hjem til kona Pernille - og at dette er noe hun savner stort i hverdagen.

- Kjære Gud, la meg komme hjem og bo med henne. Jeg savner så innmari å bo med Pernille, sa Koht.

Christine Koht og Pernille Rygg hadde vært kjærester og samboere i over 23 år da de giftet seg i 2013. Komikeren giftet seg i rosa kjole, mens kona hadde på seg hvit dress.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

LES OGSÅ: Birgit Skarstein bryter tausheten etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer