Kona alvorlig syk

Forfatterens kone ble akutt depressiv av mannens bøker

ORDRIK: Forfatteren Karl Ove Knausgård har skrevet hele seks bøker i sin selvbiografi "Min Kamp". I bøkene utleverer han både seg selv og familien sin. Foto: Scanpix
ORDRIK: Forfatteren Karl Ove Knausgård har skrevet hele seks bøker i sin selvbiografi "Min Kamp". I bøkene utleverer han både seg selv og familien sin. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I forbindelse med utgivelsen av Karl Ove Knausgårds (43) femte bind i selvbiografien ”Min Kamp”, ble hans kone, Linda Boström Knausgård (40) innlagt på sykehus med akutt depresjon og mani. Sykdomshistorien blir utlevert av forfatteren selv i hans siste bok ”Min Kamp 6”.

I følge Knausgård fikk kona en så sterk reaksjon da hun leste det han skrev om henne, at han måtte sykemeldes for å ta seg av deres tre barn. Dette skal ha vært grunnen til at den siste boka kommer ett år på etterskudd.

Linda skal først ha vært sengeliggende i månedsvis i familiens leilighet i Malmö, før hun omsider ble innlagt på psykiatrisk sykehus.

- Det var jeg som hadde gjort slik at hun havnet der, i sengen på rommet. Jeg hadde ikke tatt meg av henne, skriver Knausgård i boka.

Verken medisiner eller behandlinger fungerte på den 40 år gamle trebarnsmoren, men etter et lengre sykehusopphold og sporadiske permisjonspauser var Lindas psyke tilbake til normalen i sommer.

Selv hevder Boström Knausgård, som også er forfatter, at hun forstår ektemannens utleveringer fra et forfatterperspektiv.

- Selv om mye av det som står i ”Min Kamp 6” er så privat at man kan tenke at det bør forbli hos oss, så er det ikke farlig, skrev Boström i sin KK-spalte forrige uke.


Knausgård selv virker mer tvilende. - Jeg kommer aldri til å tilgi meg selv for det jeg har utsatt dem for, men det har jeg gjort, og det må jeg leve med, skriver han mot slutten av boka.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Hater det jeg har skrevet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer