TIL BUNNS: Den norske filmen «Kon-Tiki»  har ikke vært noen stor suksess i USA. Foto: Filmweb
TIL BUNNS: Den norske filmen «Kon-Tiki» har ikke vært noen stor suksess i USA. Foto: FilmwebVis mer

«Kon-Tiki» til bunns i USA

Den norske storfilmen levde ikke opp til forventningene.

SEOGHØR.NO:   Den norske storfilmen «Kon-Tiki» høstet gode kritikker da den ble gitt ut på kino her hjemme i Norge i fjor. Filmen ble også nominert til Oscar, for beste utenlandske film, men tapte på målstreken.

I kinosaler i USA har den norske filmen derimot ikke vært noen stor suksess. Under åpningshelgen 26. april ga filmen, ifølge Dagens Næringsliv, ikke mer en rundt 130 000 kroner i inntekter fordelt på to kinosaler - én i New York og én Los Angeles.

Ifølge nettstedet Box Office Mojo, som samler inn tall på billettinntekter på kinofilmer i USA, spilte til sammenligning filmen «Pain & Gain» med Mark Wahlberg og Dwayne «The Rock» Johnson inn litt over 118 millioner kroner samme helg.

Frem til i dag har den norske filmen spilt inn litt under ni millioner kroner på fem måneder. Filmen har blitt vist i 75 kinosaler i USA.

Regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning har tidligere uttalt seg om USA-eventyret til VG. 

- Mottagelsen hittil har vært over all forventning. Nå er det selvsagt hyggelig hvis mange vil se filmen, men vi er ganske nøkteren på det området. USA er et veldig vanskelig marked. At vi får vist en norsk film her, er i utgangspunktet veldig stort. Alt som skjer nå føles som en bonus sier Sandberg til avisen.

I Norge spilte filmen inn nærmere 80 millioner kroner og ble sett av nesten 900 000 mennesker. 

LES OGSÅ:   - Det har gått over all forventning