«Kon-Tiki» nominert til Golden Globe

Første gang en norsk film er nominert til den prestisjefylte prisen.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den norske storfilmen «Kon-Tiki» har gått sin seiersgang på norske kinoer, og er allerede Norges Oscar-håp, men nå er filmen til og med blitt historisk.

Som første norske film noensinne er den nominert til Golden Globe. Det ble klart torsdag, da Hollywood Foreign Press Association annonserte de nominerte for Golden Globe 2013.

«Kon-Tiki» er nominert i kategorien «beste fremmedspråkelige film», kunne Jessica Alba annonsere.

- Det er rett og slett fantastisk og en stor ære å komme i samme kategori som de andre nominerte filmene. Dette gir også «Kon-Tiki»-filmen en større mulighet til å nå et enda større publikum. Jeg ser fram til fortsettelsen, melder Kon-Tikis produsent Aage Aaberge i en pressemelding, ifølge Aftenposten.

Den norske filmen konkurrerer mot Michael Hanekes Gullpalme-vinner «Amour», danske «A Royal Affair», og de to franske filmene «The Intouchables» og «Rust and Bone».

Filmen «Lincoln», med Daniel Day-Lewis i hovedrollen, er nominert i hele syv kategorier.

«Les Misérables» er nominert i kategorien «beste komedie eller musikal», og Hugh Jackman er nominert for sin mannlige hovedrolle i filmen. Anne Hathaway, som gikk på en ekstremdiett for den kvinnelige birollen, er også nominert. Den komplette listen over alle de nominerte finner du på Golden Globes hjemmesider her.

Se Hollywood-stjernen Jessica Alba annonsere den historiske nominasjonen i videoen øverst i saken!  
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer