«Kon-Tiki»-guttene måtte på slankekur

- Vi hadde et ønske om at de skulle ha typiske 1940-tallskropper, sier regissør Joachim Rønning.

SLANKET: «Kon-Tiki»-skuespillerne (f.v) Tobias Santelmann, Odd-Magnus Williamson, Pål Sverre Valheim Hagen, Jackob Oftebro, Gustaf Skarsgård og Anders Baasmo Christiansen måtte få spesielle dietter og treningsopplegg for å komme i riktig 1940-talls Foto: Stella Pictures
SLANKET: «Kon-Tiki»-skuespillerne (f.v) Tobias Santelmann, Odd-Magnus Williamson, Pål Sverre Valheim Hagen, Jackob Oftebro, Gustaf Skarsgård og Anders Baasmo Christiansen måtte få spesielle dietter og treningsopplegg for å komme i riktig 1940-talls Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: For tiden er den nye norske storfilmen «Kon-Tiki» under innspilling på Malta. Filmen, som regisseres av «Max Manus»-regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg, tar først og fremst for seg Thor Heyerdahls berømte ekspedisjon over Stillehavet i 1947.

En rekke kjente skuespillere er hanket inn for å spille Heyerdahl og hans modige mannskap. Deriblant «Torsdag kveld fra Nydalen»'s Odd-Magnus Williamson, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro og «DeUsynlige»-stjernen Pål Sverre Valheim Hagen - sistnevnte i rollen som Heyerdahl selv.

Men de til sammen seks mannlige flåte-skuespillerne har ikke bare måttet pugge replikker og finlese manus før innspillingen kunne begynne. Spesielle dietter og treningsprogram har også vært en viktig del av forberedelsene.

- Det var viktig for oss at alle hadde en god fysikk. Vi hadde også et ønske om at de skulle ha typiske 1940-tallskropper: Ikke for mye muskler, men mer senesterke og sammensatte i fasongen, forklarer regissør Joachim Rønning til VG.

Filmtemaet fikk blant annet god hjelp fra Norges Idrettshøgskole, som bidro med å tilpasse treningsopplegg og dietter til hver enkelt av skuespillerne. 

- Det har vært et utrolig samhold i gjengen her, og alle har vært flinke til å trene og spise riktig - selv om flere av dem måtte spise ekstra proteiner om natten for å komme i riktig form, forteller Rønning til VG.

«Kon-Tiki» har et budsjett på omtrent 90 millioner kroner, og filmen vil sannsynligvis få premiere utpå høsten neste år.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Hun døde på 6-årsdagen min 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer