Elliot Page

Kommer ut som transperson

Skuespilleren forteller at hen har endret navn fra Ellen Page.

Mandatory Credit: Photo by Matt Baron/REX (9087990bm)
Ellen Page
'Flatliners' film premiere, Arrivals, Los Angeles, USA - 27 Sep 2017
Mandatory Credit: Photo by Matt Baron/REX (9087990bm) Ellen Page 'Flatliners' film premiere, Arrivals, Los Angeles, USA - 27 Sep 2017 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Umbrella Academy»-skuespilleren (33) avslører at hen har byttet navn til Elliot Page. Det gjør den kanadieren på Twitter.

«Jeg vil dele med dere at jeg er trans, og mine pronomen er han/hen og navnet mitt er Elliot», skriver stjernen til sine 1,5 millioner følgere.

Takker for støtten

Page har skrevet et lengre innlegg, hvor det står at hen føler seg heldig som kan skrive om legningen sin og at hen har kommet til det stedet i livet.

«Jeg føler en overveldende takknemlighet for de fantastiske menneskene som har støttet meg på denne reisen. Jeg kan ikke begynne å uttrykke hvor utrolig det føles å endelig få elske meg selv nok til å gå etter mitt autentiske jeg», skriver 28-åringen.

Videre ber skuespilleren om tålmodighet. Page skriver at i tillegg til å føle glede over å kunne fortelle sin historie, så er hen også redd for hatet som venter, og for vitser og vold som hen kan bli utsatt for.

Page benytter også anledningen til å fortelle om diskrimineringsstatistikken mot transpersoner, og viser til at det så langt i år er drept 40 transpersoner.

ÅPENHJERTIG: Den kjente Youtuberen Nikki de Jager, også kjent som «NikkiTutorials», sto nylig frem som transperson. Nå forteller hun om utpressingen som førte til at hun fortalte sin store hemmelighet. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

«Elsker at jeg er trans»

Her kommer skuespilleren med en direkte oppfordring til politiske ledere som jobber for å kriminalisere helsetjenester for transpersoner.

Page gjør det også klart at hen skal kjempe for rettighetene til transpersoner i tida som kommer.

«Jeg elsker at jeg er trans. Jeg elsker at jeg er skeiv. Og jo mer jeg holder meg selv når og fullstendig omfavner den jeg, jo mer drømmer jeg, jo mer vokser hjertet mitt og jo mer trives jeg. Til alle transfolk som takler trakassering, selvhat, mishandling og voldstrusler hver dag: jeg ser deg, jeg elsker deg og jeg vil gjøre alt jeg kan for å endre denne verdenen til det bedre», skriver Page avslutningsvis.

Brevet er signert Elliot, som altså er hens nye navn.

Giftet seg i 2018

Page har vært gift med Emma Portner (26) siden 2018. De to delte i mars bilder av at de besøkte Oslo, i forbindelse med Portner sin ballettoppsetning i Operaen.

GIFT: Emma Portner og Elliot Page giftet seg i 2018. Her under en filmpremiere året før. Foto: Steward Cook/Rex/NTB
GIFT: Emma Portner og Elliot Page giftet seg i 2018. Her under en filmpremiere året før. Foto: Steward Cook/Rex/NTB Vis mer

28-åringen har gjort stor suksess som en av hovedkarakterene i Netflix-suksessen «Umbrella Academy» gjennom to sesonger. Page er også kjent som hovedrolleinnehaver i filmen «Juno», samt rollen som «Kitty Pryde» i X-Men-filmene.

I 2014 fortalte den kanadiske skuespilleren åpenhjertig at hen var lesbisk, under en sterk tale hen holdt på «Time to THRIVE»-konferansen i Las Vegas.

LES OGSÅ: Dette har ikke skjedd på 32 år

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer