Gabbi Tuft:

Kommer ut som transkjønnet

Den tidligere profesjonelle bryteren har skiftet kjønn.

AVSLØRING: Den tidligere profesjonelle bryteren Gabe Tuft har byttet kjønn og heter nå Gabbi. Foto: Instagram / gabetuft
AVSLØRING: Den tidligere profesjonelle bryteren Gabe Tuft har byttet kjønn og heter nå Gabbi. Foto: Instagram / gabetuft Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 42 år gamle tidligere profesjonelle bryteren Gabe Tuft, kjent som Tyler Reks, skaper store overskrifter etter å ha delt en personlig avsløring med fansen på Instagram.

Der kommer det frem at amerikaneren har endret kjønn og navn til Gabbi. På Instagram har 42-åringen delt et før-og-etter bilde.

Flere medier har omtalt saken, deriblant Men's Health og NBC News.

«Dette er meg. Ikke skamfull. Dette er den siden av meg som har skjult seg i skyggene, redd for hva verden ville tro, redd for hva familien, vennene og tilhengerne mine ville si eller gjøre», skriver 42-åringen innledningsvis.

Tøffe måneder

Videre skriver Gabbi at hun ikke lenger er redd, og at hun nå med selvtillit kan si at hun elsker seg selv for den hun er.

Veien dit har imidlertid ikke vært enkel.

«De siste åtte månedene har vært noen av de mørkeste i hele mitt liv. Den følelsesmessige uroen med å være transkjønnet og å møte verden har nesten tatt knekken på meg ved flere anledninger», skriver hun.

Videre forklarer 42-åringen at den dagen hun sluttet å bry seg om hva andre mente var den dagen hun virkelig lot sitt autentiske jeg endelig komme frem i lyset.

ÅPENHJERTIG: Den kjente Youtuberen Nikki de Jager, også kjent som «NikkiTutorials», sto nylig frem som transperson. Nå forteller hun om utpressingen som førte til at hun fortalte sin store hemmelighet. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

«Min kjærlige kone, familie og nærmeste venner har godtatt meg for den jeg er. For dem er jeg evig takknemlig. Deres støtte underveis betyr mer enn de noen gang vil vite. Jeg forventer ikke at alle skal være enige eller forstå. Det er ikke min plass å endre hva dere tror på. Bare vit at det ytre skallet kan endre seg, men sjelen forblir den samme», fortsetter hun.

Avslutningsvis lover Gabbi å alltid være åpenhjertig og sannferdig når det kommer til reisen sin.

Overveldende

I et intervju med NBC News deler Gabbi ytterligere detaljer om de siste månedene, og legger ikke skjul på at det var godt å fortelle sannheten. Som nevnt skrev Gabbi at de siste månedene har vært tøffe, og i intervjuet beskriver 42-åringene følelsene som overveldende.

- Jeg var den personen som alltid oppfordret andre til å aldri bry seg om hva andre tenker og at de bare skulle være seg selv. Da det ble min tur var det så mye vanskeligere enn jeg noensinne hadde forestilt meg, innrømmer hun overfor NBC News.

Til slutt, med kona Priscillas støtte, begynte 42-åringen prosessen med å komme ut som transkjønnet. Tuft innrømmer imidlertid at selv om Instagram-innlegget hennes viser et bilde av seg selv før overgangen, er ikke det nødvendigvis noe alle transkjønnede er komfortable med.

- Det er mange mennesker der ute som kan føle det annerledes om fortiden sin. De omfavner kanskje ikke fortiden fordi det har vært vondt for dem. Jeg ønsket at verden skulle vite at jeg elsket den jeg var, men at jeg elsker enda mer den jeg er i dag, fortsetter hun.

«RALLARFRUE»: Sidney Lundes blogg, der hun blogger om livet som «Farmen»-frua til Raymond Røskeland, har tatt helt av. Det har hun fått både positive og negative reaksjoner på. Video: Privat. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Vil skape empati

Ved å være åpen om at hun er transkjønnet håper Gabbi kan føre til større aksept for transpersoner.

- Alt jeg vil gjøre er å skape empati og kanskje gjennom empati kan vi få litt forståelse og redusere mengden frykt, og deretter gjøre en endring. Jeg tror jo mer folk relaterer seg til meg, jo mer kan vi skape empati og bygge et forhold til folk som ser på, slik at de vet at de ikke er alene, sier hun.

Siden Gabbi delte nyheten har hun blitt overrasket av den enorme mengden med støtte. Naboer har banket på døren for å gi blomster, og hun har mottatt tusenvis av meldinger og kommentarer på sosiale medier.

Tuft var profesjonell bryter fra 2007 til 2014, og dukket opp i WWE-showene «Superstars», «Raw», «Smack Down» og «WrestleMania».

42-åringen la opp som bryter for å kunne tilbringe mer tid med kona Priscilla og deres felles datter. I etterkant har Tuft arbeidet som personlig trener og holdt foredrag.

LES OGSÅ: Derfor tror fansen at han kommer ut av skapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer