Sophie Elise Isachsen:

Kommer med stikk mot Sophie Elise

- Bestilte en påvirker, ikke en påvirket.

Sophie Elise blir et tema i «Nytt på nytt» fredag 17. februar. Video: NRK Vis mer
Publisert

Den siste uken har det mildt sagt stormet rundt Sophie Elise (28), hvis egentlige navn er Sofie Steen Isachsen, etter et bilde hun delte på Instagram forrige søndag.

På bildet står hun sammen med Nora Haukland (25), hvor sistnevnte holder en liten pose med noe hvitt i hånda. Under la hun til bildeteksten: «Livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen». Det er ikke bekreftet hva som var innholdet i den mye omtalte posen.

Flere kjendiser har delt sine reaksjoner på det omstridte Sophie Elise-bildet. Video: Rød Løper / Instagram / Youtube. Vis mer

Fredag kveld sendes ukens episode av NRK-programmet «Nytt på Nytt». I satireprogrammet oppdaterer Bård Tufte Johansen, Pernille Sørensen og Johan Golden, i tillegg til to gjester, ukentlig seerne på hva som har skjedd siden sist.

Denne uken er det «Maskorama»-maskemaker Kjell Nordström og skuespillerregissør Caroline Johansen som er gjester.

Foto: Skjermdump Instagram
Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Det tok ikke lang tid før nevnte bildetabbe ble tatt opp i programmet.

- NRK har jo virkelig bare fått det de bestilte. De bestilte en utseende-fokusert, kontroversiell influenser som skulle nå yngre kvinner. Voila. Hvis ikke hun her når kroppsfikserte unge kvinner så vet ikke jeg, sier Sørensen.

- Men de bestilte en påvirker og ikke en påvirket, skyter Johansen inn fra siden.

Nordström sender ytterligere et stikk i retning i Isachsens retning og forteller at han også pleier å ta med seg en liten pose med hvitt pulver på byen, og viser fram en pose med OMO color.

- Sophie Elise la ut et bilde. Hun har ikke gjort noe galt. Det er venninna som står med posen i hånda. Jeg synes det er helt utrolig at folk krever hennes avgang fra NRK er helt dust. Altså, hvis du skal få sparken for at kompisen din har gjort noe dust - det er jeg uenig i, legger Golden til, og refererr trolig til en klar referanse til sin venn Atle Antonsen som i fjor høst ble anmeldt for rasisme.

Se og Hør har siden søndag forsøkt å komme i kontakt med Sophie Elise og hennes management, men har ikke lykkes med dette.

Funkygine kommenterer det omstridte Sophie Elise-bildet. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Anita Kristiansen. Vis mer

Klagestorm

Isachsen har sammen med venninna Fetisha Williams (29) NRK-podkasten «Sophie og Fetisha». Episodene slippes på torsdager og det var derfor knyttet store forventninger til om Isachsen kom til å ta opp det mye omtalte Instagram-bildet, og hva hun eventuelt kom til å si.

Flere ble derimot skuffet da det ikke ble nevnt i det hele tatt. Isachsen har dermed fremdeles til gode å uttale seg om det omdiskuterte bildet.

Fredag morgen hadde Kringkastingsrådet fått inn over 3000 klager etter bildet ble delt. Det bekreftet rådssekretær i Kringkastingsrådet, Erik Skarrud, til Se og Hør.

De fleste klagene går på at NRK har et samarbeid med Isachsen, og at de bruker henne som rollemodell.

Tidligere i uken varslet likevel Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning, at hendelsen ikke kom til å få noen konsekvenser for samarbeidet mellom Isachsen og NRK.

Torsdag uttalte hun seg derimot gjennom en meningsartikkel i Medier 24. Der forklarte hun noe av vurderingen de har gjort.

Resar skrev at NRK umiddelbart tok kontakt med Isachsen da de ble varslet om bildet, og at de hadde en grundig prat med henne.

«I samtalen sier hun tydelig ifra til oss om at hun ikke ønsker å uttale seg offentlig. I den situasjonen er det ikke riktig av oss å referere til hva hun har sagt i en konfidensiell samtale med NRK (...) Men det jeg kan si, er at forklaringen hun ga ikke gir grunnlag for å avbryte samarbeidet. Det er også dette jeg har sagt til mediene som har spurt de siste dagene».

KLAGESTORM: Sophie Elises virale Instagram-bilde har fått mye oppmerksomhet. Dagbladetes kulturredaktør Sigrid Hvidsten reagerer på NRKs håndtering. Reporter: Marte Nyløkken Helseth, Dagbladet TV. Vis mer

- Vi er uenige

Leder i Norsk Journalistlags NRK-avdeling, NRKJ, Rolf Johansen fortalte tirsdag ettermiddag til Se og Hørt at NRK tolker det etiske regelverket annerledes for eksterne oppdragstakere, som Isachsen, enn for fast ansatte, vikarer og midlertidig ansatte i statskanalen.

- Det ville fått konsekvenser av en eller annen art for faste ansatte, sa klubblederen.

Den ulike tolkningen er ikke noe nytt, påpekte Johansen videre.

- Vi er uenige med NRK i praktiseringen av regelverket. NRK mener det skal tolkes strengere for fast ansatte enn eksterne.

Johansen fortalte klubben hadde hatt flere møter med NRK om praksisen.

- Vi er enige om å være uenige. Jeg håper NRK endrer praksis i retning av vår tolkning.

LES OGSÅ: Dette har skjedd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer