Leah Remini og Tom Cruise:

Kommer med sjokkanklager mot Tom Cruise

- Han er fullt klar over volden som er blitt utført.

SJOKKANKLAGER: Skuespillerstjerna Leah Remini anklager Tom Cruise for å være involvert i alvorlige voldshendelser. Foto: NTB Scanpix
SJOKKANKLAGER: Skuespillerstjerna Leah Remini anklager Tom Cruise for å være involvert i alvorlige voldshendelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å stikke under stol at den omdiskuterte scientologikirken stadig får spalteplass i aviser i hele verden.

Den relativt nye trosretningen, som ble grunnlagt i 1954 av den amerikanske science fiction-forfatteren L. Ron Hubbard, har fått mye kritikk for sin virksomhet, metoder og medlemsbehandling.

Scientologi har lenge vært svært omstridt. Offisielle myndigheter har karakterisert scientologikirken som en uærlig kult «som trakasserer kritikere og misbruker medlemmer».

Spesielt har kirken blitt kritisert for måten de skal ha behandlet sine tidligere medlemmer, etter at de har meldt seg ut av trossamfunnet.

Skuespiller Leah Remini (48), best kjent fra sin hovedrolle i komiserien «Kongen av Queens», kom for noen år siden ut med en bok om trossamfunnet, som hun selv tidligere har vært en del av. Der hevdet hun blant annet at metoder som vold og trusler stadig blir brukt.

Nå går 48-åringen hardt ut mot trossamfunnet igjen, og anklager Tom Cruise (56), som lenge har vært et aktivt medlem i scientologikirken, for at han skal ha vært fullt klar over all volden som er blitt utført de siste årene.

MELDTE SEG UT: I 2013 meldte skuespiller Leah Remini seg ut av scientologikirken. Siden den gang har hun vært en stor motstander av trossamfunnet. Foto: NTB Scanpix
MELDTE SEG UT: I 2013 meldte skuespiller Leah Remini seg ut av scientologikirken. Siden den gang har hun vært en stor motstander av trossamfunnet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Blir sett på som guddommelig

Ifølge Remini har Tom Cruise en mye mer sentral rolle i trossamfunnet enn det folk flest tror. Hun påstår scientologer blir fortalt at Cruise redder verden, og blir regnet som guddommelig innenfor trossamfunnet.

- Han står ved siden av David Miscavige, som regnes som redderen av den frie verden blant scientologer. Tom blir blant annet kalt «mister Cruise» av medlemmene, sier hun i et intervju med The Daily Beast.

Det var i 2013 Remini forlot den omdiskuterte kirken. Til magasinet forteller skuespillerstjernen at kirken gjør alt de kan for at Cruise ikke skal få meg seg innhold som setter trosretningen i en negativ forstand.

- De går så langt at de gjemmer unna magasiner fra butikkene hvis de er ute og går sammen, forteller hun.

- En del av det

Remini forteller videre at det er nettopp derfor mange tror at Cruise er et uskyldig offer for kirken, mens han, ifølge henne, egentlig er fullt klar over kirkens mye omdiskuterte virkemidler.

- Han er fullt klar over volden som er blitt utført. Han har vært en del av det, påstår skuespilleren.

I etterkant av Reminis' utspill har scientologikirken selv kommentert saken, og påstår at «Kongen av Queen»-stjernens påstander bare er et PR-stunt.

Saken fortsetter nedenfor.

STUNT: Gjennom rollen som Ethan Hunt i «Mission: Impossible»-serien, har den nå 54 år gamle skuespilleren, Tom Cruise, gjennomført en rekke ville stunts, som dette fra 2011. Her kaster Cruise seg ut fra det som er verdens høyeste byggverk. Video: Youtube / Movieclips Trailer Vis mer

- Intervjuet er et rent PR-stunt for å promotere hennes falske realityshow. Så lenge underholdningsbransjen fortsetter å publisere Leah Reminis' løgner, kommer hennes antireligiøse meninger til å ha en stemme. Hennes merkevare som en hater kan ha store konsekvenser, uttalte kirken til ET.

Helt siden 1990 har Tom Cruise vært et aktivt medlem av scientologikirken. Den gang var det hans første kone, Mimi Rogers (62), som introduserte ham for trossamfunnet.

Saken fortsetter nedenfor.

Selv om ekteskapet havarerte etter tre år, har forholdet hans til kirken derimot vokst seg tilsynelatende større og større. Han har også introdusert både Nicole Kidman (51), som han var gift med fra 1990 til 2001, og Katie Holmes (39), som han var gift med fra 2006 til 2012, til scientologien.

Da ekteskapet til Holmes var ved veis ende, meldte Holmes seg ut.

Ifølge danske Se og Hør har ovennevnte angivelig skrevet under på en taushetserklæring hva gjelder Cruise sin deltakelse i kirken.

Fikk et ultimatum

Sammen med ekskona Katie Holmes har Cruise datteren Suri Cruise (12), som han trolig ikke har hatt noe kontakt med på fem år.

SISTE FERIEN: Besøket i vannparken til Disney i Florida i 2012 var siste gangen Suri og Tom ble sett sammen. Foto: NTB Scanpix
SISTE FERIEN: Besøket i vannparken til Disney i Florida i 2012 var siste gangen Suri og Tom ble sett sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I februar i år kom det frem at skuespillerstjernen skal ha fått et ultimatum av familien, ifølge Hollywood Life.

Ifølge nettsiden skal familien ha sagt at Cruise må se seg nødt til å forlate Scientologikirken, hvis han vil ha kontakt med datteren sin.

- Å forlate scientologikirken blir det tøffeste valget han noensinne har tatt, fortalte kilden.

Saken fortsetter nedenfor.

Ifølge nettstedet kan valget om å forlate kirken få dramatiske konsekvenser. Folk som tidligere har valgt å forlate sekten har mistet langvarige vennskap fra kirken.

Skuespiller Leah Remini forlot kirken for å tilbringe mer tid med datteren sin i 2013, og hun fortalte den gang hvordan det påvirket vennskapene hennes.

Remini fortalte at folkene i religionen ikke har lov til å snakke med andre utenfor scientologikirken.

LES OGSÅ: - Frykter for Paris Jacksons liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer