Trude Vasstrand:

- Kommer ikke til å tilgi dette

Trude Vasstrand fra «Funkyfam» går i strupen på SAS.

FERIEKLARE: Vasstrand-familien var en av mange familier som var klare for ferie i varmere strøk. Slik ble det ikke. Foto: Espen Solli / TV 2
FERIEKLARE: Vasstrand-familien var en av mange familier som var klare for ferie i varmere strøk. Slik ble det ikke. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste tiden har flystreiken truet med å ødelegge manges etterlengtede ferie, og mange har opplevd å få feriedrømmen knust på grunn av kansellerte flyginger.

Ferieklare nordmenn følger flyselskapene oppdateringer med argusøyne, og en av de familiene som fikk nedslående nyheter var Vasstrand-familien, bedre kjent som «Funkyfam». Det forteller Trude Vasstrand (58).

Det var TV 2 som omtalte saken først.

SETTES UT: Brødrene Emil og Silas Vasstrand får i oppgave å arrangere babyshower til storesøster Jørgine, og resultatet blir en litt annerledes feiring. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Tirsdag skulle nemlig hele familien ha våknet til gresk sommer på Kreta. Slik ble det imidlertid ikke, da de kort tid før avreise mandag fikk beskjed om at flyet var kansellert.

Ingen tillit

Det fikk 58-åringen til å tenne på alle plugger på Instagram.

«Flyet vårt til Kreta er kansellert. Stakkars SAS. Den usaklige streiken opp på alt det andre tenkte vi …», skriver hun på Instagram Story.

GRAVIDNYHET: I denne ukens «Funkyfam» får vi se hvordan Jørgine «Funkygine» Vasstrand reagerer når hun forstår at hun er gravid for fjerde gang. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Overfor NRK fortalte flyselskapets pressekontakt, Lars Wigelstorp Andersen, at de 25 kanselleringene mandag ikke hadde noe med lockouten å gjøre.

«Der seilte ferien vår samme vei som det lille som var igjen av tillit til SAS … rett i dass!!!!» fortsetter realityprofilen.

Foto: Skjermdump Instagram
Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Hun har også lagt ved en skjermdump av en tekstmelding hvor SAS beklager og skriver at de jobber med å fikse en ny flyging, og at de skal holde dem oppdaterte. Det har Vasstrand lite tro på.

«Har INGEN tro på at vi NOEN gang hører fra dere», skriver hun videre.

OVERRASKES: Jørgine Massa Vasstrand venter sitt fjerde barn, og under pressetreffet i forbindelse med «Funkyfam» sesong 3, får hun seg en skikkelig overraskelse. Video: Rød Løper Vis mer

Kan søke om tilbakebetaling

Pressesjef i SAS Norge, Tonje Sund, forklarer overfor TV 2 at de befinner seg i en krevende situasjon hvor en hel bransje, etter to år med pandemi, skal opp i luften igjen. Hun understreker at de prøver å finne alternative ruter for kundene sine, men at stappfulle fly gjør det vanskelig.

- Vi vil alltid forsøke å gi informasjon ut til kunden så raskt som mulig. I en flyoperativ hverdag så kan uforutsette ting skje og dermed føre til forsinkelser eller kanselleringer tett på avgang, forteller hun.

- Når uforutsette ting skjer, forsøker vi alltid å finne løsninger i den grad det går. Akkurat nå er det sommerferie og mange fulle fly, så alternativene er begrenset.

Hun legger imidlertid til at man innenfor visse rammer kan finne alternativ transport og søke SAS om tilbakebetaling i etterkant.

DRASTISK VALG: Sesong 3 av «Funkyfam» er i gang, og til oss kan Jørgine Vasstrand avsløre et drastisk valg de har bestemt seg for. Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

- Kansellerer feriefly

Overfor Se og Hør forteller Vasstrand at SAS meldte om kanselleringen samme dag som flyet skulle gå. De fikk beskjed om at flyselskapet jobbet med å ombooke dem, noe de hadde lite tro på at kom til å skje.

- Vi satte i gang en voldsom aktivitet for å prøve å finne et annet fly, fordi vi skjønte jo hvor det bar. Vi sjekket fly fra Stockholm, København, Göteborg - og til Aten for å ta båtforbindelse til Kreta - men det var helt umulig, forklarer hun.

Kanselleringen skal skyldes mannskapstrøbbel, og TV-profilen mener derfor flyselskapet burde ha vært klar over problemstillingen tidligere - i stedet for å ødelegge ferien til utallige familier.

GRAVID: Jørgine Massa Vasstrand, bedre kjent som «Funkygine», forteller hvorfor hun ikke liker å være gravid. Video: Rød Løper Vis mer

- Vi trodde det var flystreiken, men så leste vi i avisen at det var mannskapstrøbbel og sykdom - og det er det dummeste jeg har hørt. Også kansellerer de feriefly, og det er så råttent fordi man kommer seg ikke til Kreta uten fly. Det var et fly fullt av turister, og det var ikke charterfly så det betyr jo at folk hadde kjøpt og betalt overnatting på destinasjonen - som er kostnader vi aldri får igjen. Bare vår familie har tapt mange, mange titusener på dette.

Hun understreket samtidig de er priviligerte og kan finne på noe annet, noe som slettes ikke gjelder alle.

- Det kjipeste er at det skal være så enkelt for SAS å ødelegge ferien for så mange.

TÅREVÅTT: Synet av lillebror Noah gjør at Jørgine Massa Vasstrand blir rørt til tårer i mandagens episode av «Funkyfam». Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

Langer ut mot SAS

58-åringen legger til at de har vært i kontakt med flere av flyselskapets ansatte, og har bare fine ting å si om dem. SAS som selskap på den andre siden …

- Det råtne er at det ikke er streik, men SAS som har satt oss og så mange andre i denne situasjonen - og de har visst om det. Den oppfølgingen vi har fått i etterkant har vært under enhver kritikk - men igjen, stakkars de som jobber der som har en slik arbeidsgiver. Det er råttent spill både mot kunder og ansatte.

Familien som hadde sett frem til en uke i varmen, men nå blir det heller en natt på Sørlandet.

FUNKYTWINS: Emil og Silas Massa er ikke redd for å prøve nye ting for å underholde følgerne sine på Youtube. Video: Funkytwins Youtube / Rød Løper. Reporter: Anna Celine Hanisch Vis mer

- Vi prøver å finne et sted vi kan kjøre til så ungene får litt sol. De var helt knust. Barna var tatt ut av barnehagen og hundene skulle på kennel, så alt var liksom klart. Det får så voldsomme konsekvenser - Trude Vasstrand kommer ikke til å tilgi dette, fastslår hun.

LES OGSÅ: Vekker oppsikt i utlandet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer