Isabella Löwengrip:

- Kommer ikke til å dø

«Blondinbella» åpner opp om de økonomiske vanskelighetene.

FRYKTER KONKURS: Den siste tiden har det stormet rundt den svenske bloggeren og gründeren Isabella Löwengrips økonomi. Mens hun har gitt intrykk av en økonomisk velstand, frykter hun i realiteten konkurs. Foto: NTB Scanpix
FRYKTER KONKURS: Den siste tiden har det stormet rundt den svenske bloggeren og gründeren Isabella Löwengrips økonomi. Mens hun har gitt intrykk av en økonomisk velstand, frykter hun i realiteten konkurs. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av september skrev Expressen at den svenske bloggdronningen og gründeren Isabella Löwengrip (28) opererer med «oppblåste tall» hva gjelder egne foretak.

28-åringen, kjent som «Blondinbella», har på få år bygget sitt «imperium» som blant annet gründer, foredragsholder, forfatter og blogger, og har flere ganger hevdet å ha Skandinavias største blogg. Etter å ha gransket Löwengrips foretak, mente avisen at Löwengrip bløffer med tallene.

Få dager senere innrømmet Löwengrip selv på sin blogg at karrieren ikke går så godt som hun har gitt inntrykk av. Nå åpner hun ytterligere opp om de økonomiske vanskene.

FORLOVET: Den svenske toppbloggeren Angelica Blick skal gifte seg med sin kjæreste gjennom flere år, André Bånghäll. Video: @angelicablick. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Legger verdensplanene på is

På få dager har bloggeren publisert flere innlegg hvor hun skriver om de økonomiske vanskelighetene selskapet har havnet i. Blant annet skriver hun at hun frykter for konkurs, og at hun derfor har sett seg nødt til å dra i «nødbremsen».

- Vi tar ingen flere risikoer. Hadde vi ikke vendt skuta og agert, hadde all min kapital blitt spist opp, og vi hadde til slutt gått konkurs, skrev hun blant annet i ett av innleggene.

Blogginnleggene, som tidligere har vært preget av en sjargong om å en dag skulle bli «verdens mektigste forretningskvinne», handler nå om at hun skal finne en ny retning for seg og sin virksomhet. Hun har også bekreftet at verdensplanene og flytteplanene til New York legges på is som følge av de økonomiske vanskelighetene selskapet har havnet i.

Onsdag ble det også kjent at hun avlyser en planlagt gallamiddag for sin stiftelse Isabella Löwengrip Foundation, en middag som opprinnelig skulle avholdes om knappe to uker i det fasjonable strøket Djursholm i Stockholm.

Årsaken skal, ifølge Expressen - som mottok avlysningen, være at hun ikke ønsker at stiftelsen skal få et dårlig rykte på seg. I stedet skal hun den nærmeste tiden fokusere på kurs som skal inspirere kvinner til å starte egne foretak.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Kommer ikke til å dø

Til tross for de økonomiske vanskelighetene hun har havnet i, lider 28-åringen ingen umiddelbar nød. Det legger hun heller ikke skjul på selv.

- Jeg kommer ikke til å dø av denne situasjonen. Barna og jeg kommer ikke til å havne på gata, skriver hun på sin blogg.

Beslutningen om å være åpen om de økonomiske vanskelighetene kommer altså kort tid etter at Expressen publiserte en lengre artikkel om 28-åringens virksomhet.

Der gikk blant annet flere samarbeidspartnere løs på Löwengrips oppdrag for deres merkevarer, og reagerte på at hun promoterer flere konkurrerende merkevarer.

Det ble også hevdet at bloggerens oppblåste tall var som følge av at hun hadde operert med antall sidevisninger, ikke unike brukere, og på den måten «villedet» annonsører til å betale for en helt annen rekkevidde enn det de i virkeligheten har fått.

LES OGSÅ: Selger leilighetene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer