AVHOLDSMANN: Den tidligere twintip-kjøreren Andreas Håtveit har aldri smakt alkohol, og håper at barna vokser opp med samme verdier.  Foto: NTB scanpix
AVHOLDSMANN: Den tidligere twintip-kjøreren Andreas Håtveit har aldri smakt alkohol, og håper at barna vokser opp med samme verdier. Foto: NTB scanpixVis mer

- Kommer de fulle hjem, vil jeg snakke med dem om det

Avholdsmannen Andreas Håtveit håper å være et godt forbilde for sine to sønner.

SEOGHØR.NO: Torsdag 22. september begynner ny sesong av TV3-programmet «Råskap», hvor en rekke kjente idrettsutøvere kjemper mot hverandre i knalltøffe konkurranser.

En av årets deltagere er den pensjonerte twintip-kjøreren Andreas Håtveit (30), som tidligere i år sjarmerte i NRK-programmet «Mesternes mester».

X Games-vinneren la opp som «jibber» i for to år siden, etter at han kom på fjerdeplass i slopestyle i Sotsji-OL.

Tidligere i år overrasket den unge tobarnsfaren da han avslørte overfor VG at han aldri i sitt liv har smakt alkohol. Og det var ikke hans kristne tro som er årsaken bak avholdstilværelsen.

Da Seoghør.no møtte 30-åringen under TV3s høstlansering, fortalte han at selv ikke tenker noe over valget om å være avholdsmann:

- Det er sånn jeg alltid har vært. Min mor hadde en alkoholisert far, holdt jeg på å si, og hun så mange liv som ble ødelagt på grunn av alkohol. Jeg har ikke blitt prakket på noe, men jeg har sett mye av det samme.

- Jeg har sett den mørke siden av det, og gjort meg opp samme formening om at det ikke er noe jeg vil støtte, sa han.

Saken fortsetter nedenfor.

TØFF GJENG: Trine Hattestad, Eirik Verås Larsen, Mira Verås Larsen, Kjersti Buaas, Emil Meek, Marte Elverum, Petter Røste Fossen, Frank Løke, Andreas Håtveit, Marte Høie Gjefsen, Thomas Ulsrud, Fam Elgan er deltagerne i den kommende sesongen av «Råskap» På TV 3.  Foto: TV3/Rune Bendiksen
TØFF GJENG: Trine Hattestad, Eirik Verås Larsen, Mira Verås Larsen, Kjersti Buaas, Emil Meek, Marte Elverum, Petter Røste Fossen, Frank Løke, Andreas Håtveit, Marte Høie Gjefsen, Thomas Ulsrud, Fam Elgan er deltagerne i den kommende sesongen av «Råskap» På TV 3. Foto: TV3/Rune Bendiksen Vis mer

- Vil lære dem gode verdier

Etter Håtveit la opp idrettskarrieren, har han bare prioritert livet sammen med kona Elise og de to sønnene Syver (3) og Torbjørn (1).

Selv om han håper at de to guttene vokser opp med det samme synet som ham når det gjelder alkohol, ønsker han ikke å tvinge dem til noe.

- Jeg håper å være et forbilde for barna, slik mine foreldre var for meg. Kommer de fulle hjem, vil jeg snakke med dem om det. Jeg elsker jo barna mine uansett, men jeg håper jo å lære dem gode verdier, slo han fast overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter nedenfor.

TALENTFULL: Håtveit la opp som «jibber» i 2014 år, etter at han kom på fjerdeplass i slopestyle i Sotsji-OL. Her avbildet den gang.  Foto: NTB scanpix
TALENTFULL: Håtveit la opp som «jibber» i 2014 år, etter at han kom på fjerdeplass i slopestyle i Sotsji-OL. Her avbildet den gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Eventyrlysten

I tillegg til at han snart er aktuell med «Råskap», har Andreas Håtveit også tidligere gjort seg bemerket i TV-konkurranser.

Tidligere i år kom han på annenplass i «Mesternes mester», og 2015 kom han også på annenplass i TVNorge-programmet «71° nord - Norges tøffeste kjendis», bak tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren (35).

Den gang var Romøren nesten sikker på at den svært spreke jibberen kom til å slå ham:

- Det var litt overraskende at jeg vant, for jeg følte meg som en underdog. Jeg var så sikker på at jeg ikke hadde sjans mot Andreas, så det hele var litt uvirkelig, sa Romøren til Seoghør.no etter seieren.

LES OGSÅ: Kjendisene ofrer helsa for dansen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.