Kommentatorenes pinligste tabber

Kritikken strømmet inn for Dorthe Skappel. Men mange andre kommentatorer har også sagt mye rart...

FLAUSER PÅ DIREKTEN: Det er ikke bare Dorthe Skappel som har sagt rare ting under sportssendinger. Harald Bredeli og Terje Dalby har også vært i ilden tidligere. Foto: Se og Hør
FLAUSER PÅ DIREKTEN: Det er ikke bare Dorthe Skappel som har sagt rare ting under sportssendinger. Harald Bredeli og Terje Dalby har også vært i ilden tidligere. Foto: Se og Hør Vis mer
KRITIKK: Kommentarene haglet etter Skappels debut som kunstløpkommentator. Skappel har selv deltatt i TV 2-programmet Isdans. Foto: Werner Juvik
KRITIKK: Kommentarene haglet etter Skappels debut som kunstløpkommentator. Skappel har selv deltatt i TV 2-programmet Isdans. Foto: Werner Juvik Vis mer

SEOGHØR.NO: Etter at Dorthe Skappel (51) fikk sin debut som OL-kommentator under torsdagens kunstløpsending, kom det en storm av negative tilbakemeldinger i sosiale medier.

Mange lot seg provosere av Skappels manglende faglige nivå. I tillegg kom hun med en rekke kommentarer som var av den merkelige sorten.

«Han er veldig søt fordi han skjeler så skrekkelig på det ene øyet», sa hun om en av utøverene.

«Forundrer meg at Wende og Wende ligger bak amerikanerne, men det er kanskje smak og behag», sa hun om det tyske paret.Men Skappel er ikke alene om å komme med kommentarer folk reagerer på under sportssendinger på direkten. Vi har samlet en rekke kommentarer som har gått inn i historiebøkene:

«Der går Unni Holmen ut i spagaten på bommen så hele pølsebua åpner seg. Den som hadde vært bom nå dere!», utbrøt NRK-kommentator Paal Clasen da 14 år gamle Unni Holmen deltok under turn-VM på 1960-tallet. Den bidro til Clasens avskjed.

- Vi har fleipet mye med det der, og jeg hadde mye kontakt med Paal i ettertid. Jeg brydde meg ikke så mye om det, sa Unni selv i et intervju med Dagbladet for noen år siden.

Den tidligere kommentatoren Terje Dalby hadde også noen gullkorn.

- Våt i dusken

IKKE ALLTID LIKE LETT: Enkelte ganger går det i surr for kommentatorene. Det fikk den tidligere kommentatoren Terje Dalby erfare. Her er han sammen med Karen-Marie Ellefsen, som overfor Se og Hør støtter Dorthe Skappel. Foto: soh
IKKE ALLTID LIKE LETT: Enkelte ganger går det i surr for kommentatorene. Det fikk den tidligere kommentatoren Terje Dalby erfare. Her er han sammen med Karen-Marie Ellefsen, som overfor Se og Hør støtter Dorthe Skappel. Foto: soh Vis mer
KASTET UT AV SKAPET: Gro Hammerseng følte seg kastet ut av skapet da Harald Bredeli kalte henne for den flotteste lesba fra Toten på TV. Foto: Tor Lindseth
KASTET UT AV SKAPET: Gro Hammerseng følte seg kastet ut av skapet da Harald Bredeli kalte henne for den flotteste lesba fra Toten på TV. Foto: Tor Lindseth Vis mer

«Puh, så varmt det er!... Nå tenker jeg dommeren er våt i dusken sin», sa han under en fotballkamp med kvinnelandslaget under OL i Atlanta i 1996, der dommeren hadde satt håret opp i hestehale.

«Og her kommer LITT av en idrettsutøver...», sa Dalby under Paralympics på Lillehammer i 1994.

Håndballkommentator Harald Bredeli har også vært i ilden flere ganger. Senest under VM i håndball før jul, da han omtalte Serbias spiller Dragana Cvijic som et beist.

«1.85, og vi ser at hun ikke har stått over en middag siden hun ble født for 23 år siden», sa Bredeli på direkten da Cvijic fikk straffekast mot Norge.

«Gro Hammerseng. Den flotteste lesba på Toten», sa også Bredeli under en direktesending i 2005, uvitende om at han var på lufta. Hammerseng uttalte senere at hun «ble kastet ut av skapet».

Saken fortsetter under bildet...

«Nå er det faen meg tolv negere på banen!», presterte NRK-kommentator Rolf Hovden en gang å uttale.

«Der kommer Uschi Disl. Hun har vært grensevakt, så hun er vant til å skyte på flyktninger», er et av Jon Herwig Carlsens gullkorn.

Misforståelse

Mange har også trodd at kommentaren «Her lukter det kjempesprekk» fra Gunnar Grimstad ble sagt om en kvinnelig skiløper. Fakta er at Grimstad sa det om Ole Ellefsæter i OL i Sapporo i 1972.

- Da blir det kanskje ikke fullt så morsomt, sa Grimstad i ettertid.

«Her blir det 2-0 - nesten identisk med 1-0», sa Øyvind Johnsen i NRK da han kommenterte reprisen til 1-0-scoringen på direkten.

«Hvordan står det til med beinet?», skal en NRK-reporter ha spurt tidligere landslagsspiss i fotball, Pål Jacobsen, noen dager etter at han amputerte det.


Utligning

ELLEVE DICKS: West Ham-stjernen Julian Dicks har fått mange kommentarer på navnet sitt. Her i duell med Nicky Butt (!). Foto: REX/Frank Tewkesbury / Associate
ELLEVE DICKS: West Ham-stjernen Julian Dicks har fått mange kommentarer på navnet sitt. Her i duell med Nicky Butt (!). Foto: REX/Frank Tewkesbury / Associate Vis mer

Det er ikke bare statskanalen som står for kommentartabbene på norsk TV. Følgende ble sagt under en nyhetsoppdatering i God Morgen Norge på TV 2:

«I kampen mellom Sverige og Nigeria leder Nigeria 1-0. Ja, nå får jeg akkurat melding på øret om at Sverige har utlignet til 0-0.»

Her er også en rekke utvalgte sportsgodbiter fra utlandet:

«Det har vært en rekke skader, og også noen dødsfall i boksesporten. Men ingen av dem har vært spesielt alvorlige», har en bokseekspert uttalt.

«Julian Dicks er overalt. Det er som om de har elleve Dicks på banen», er en fotballgodbit sagt om den tidligere West Ham- og Liverpool-stjernen.

Saken fortsetter under bildet...

«Sverige tar ut en neger og setter innpå en sigøyner», ble sagt på bulgarsk TV under VM-kampen i fotball mellom nettopp Sverige og Bulgaria da Henrik Larsson kom innpå for Martin Dahlin.

«Det ser mørkt ut på Kameruns innbytterbenk», har den svenske kommentatoren Arne Hegerfors sagt.

«En av grunnene til at Andy spiller så bra, er at før kampene pleier kona å ta ut ballene hans og kysse dem... Oi, hva i alle dager er det jeg sier?», er sagt av en tenniskommentator.

LES OGSÅ: - Synes ikke prisutdelinger er morsomme å se på