REAGERTE: Terje Sporsem var en av de som reagerte sterkest mot at Komiprisen fjernet stand-up som egen kategori. Nå er han selv nominert til årets pris. Foto: Stella Pictures
REAGERTE: Terje Sporsem var en av de som reagerte sterkest mot at Komiprisen fjernet stand-up som egen kategori. Nå er han selv nominert til årets pris. Foto: Stella PicturesVis mer

Komiprisen gjør u-sving

Terje Sporsem gikk hardt ut da NRK vraket stand-up som egen kategori. Nå er han selv en av tre nominerte.

SEOGHØR.NO: NRK ble møtt av flere sinte protester da de tidligere i år bestemte seg for ikke å dele ut pris i kategorien «Årets beste stand-up artist» under prisgallaen Komiprisen.

Men nå gjør kanalen u-sving.

- Komitéen har tatt kritikken til etterretning, og vi har bestemt oss for og gjeninnsette kategorien Årets beste stand-up-utøver i årets utdeling, sier prosjektleder for Komiprisen, Stian Malme i en pressemelding.

De nominerte i kategorien «Årets stand-up-artist» er Anne-Kat. Hærland, Christine Koht og Terje Sporsem.

Sporsem var en av de som reagerte sterkest på at kategorien ble fjernet.

Nå jubler han på bransjens vegne over u-svingen.

- Dette er stort av NRK. Jeg er veldig glad på bransjens vegne. Komiprisen er nesten det eneste vi har for å feire stand-up i Norge.

- I kveld skal jeg feire, men siden jeg har barna alene blir det ikke med champagne. Det blir nok heller et ekstra kyllinglår til middag, sier han og ler til Seoghør.no.

Komiprisen går av stabelen lørdag 24.august kl.20.55, direkte fra Chat Noir i Oslo. Linn Skåber og Thomas Seltzer er programledere.