TAR AVSTAND: Marc Maron, Sarah Silverman og Jon Stewart er alle store komikere i USA. Nå slår de tilbake mot komikeren Louis C.K. og sextrakasseringen han har bedrevet. Foto: NTB scanpix
TAR AVSTAND: Marc Maron, Sarah Silverman og Jon Stewart er alle store komikere i USA. Nå slår de tilbake mot komikeren Louis C.K. og sextrakasseringen han har bedrevet. Foto: NTB scanpixVis mer

Jon Stewart, Sarah Silverman og Marc Maron:

Komikerstjernene langer ut etter overgrepsskandalen

- Hvordan kan man elske noen som gjør slemme ting?

(Se og Hør): Forrige uke publiserte New York Times en artikkel der fem kvinner sto fram og fortalte om seksuell trakassering fra komiker Louis C. K. (50).

Komikerne Dana Min Goodman og Julia Wolov fortalte at stjernekomikeren tvang dem til å se på ham onanere på et hotellrom i Aspen i 2002. Han bekreftet selv at episoden var sann.

ALVORLIGE BESKYLDNINGER: Komikeren Louis C.K. har blitt beskyldt for å ha trakassert fem kvinner seksuelt. Foto: NTB Scanpix

ALVORLIGE BESKYLDNINGER: Komikeren Louis C.K. har blitt beskyldt for å ha trakassert fem kvinner seksuelt. Foto: NTB Scanpix

Vis mer

En rekke kjente komikere tar nå avstand fra handlingene til Louis C. K. - blant disse er noen av hans aller nærmeste.

Komiker Sarah Silverman (46) beskriver Louis C. K. som en av sine aller nærmeste venner. Silverman beskriver handlingene hans som «jævlige», og er nå usikker på hva hun føler om kompisen.

- En av mine beste venner gjennom 25 år, Louis C. K., onanerte foran flere kvinner. Han brukte sin makt ovenfor kvinner på jævlige måter, og noen ganger dro han det såpass langt at de sluttet helt med humor, sier hun.

- Historien har alltid eksistert

I programmet «I Love You, America» forklarer hun at gode historier fra deres vennskap, eller om hvilken god pappa han har vært, er irrelevante.

- Dette er en stor hjernevrenger, fordi jeg elsker Louis, og nå har han gjort disse tingene. Begge beskyldningene er sanne, så jeg spør meg selv hele tiden; «Kan man elske noen som har gjort slemme ting? Kan man det?», sier hun ifølge Los Angeles Times.

Ifølge The Guardian skal ryktene rundt Louis' upassende seksuelle atferd ha versert innad i komikermiljøet i årevis.

Komiker og podkast-profil Marc Maron (54) er en av dem som tidligere har avfeid ryktene.

I en ny podkastepisode forklarer han at onanihistorien «alltid har eksistert». Komikeren forklarte at han konfronterte kompisen med ryktene, men at disse fort ble «avkreftet».

- Jeg tror alltid på kvinner, men i dette spesifikke tilfellet var det ingen som var navngitte. Det var heller ingen plattform der kvinner kunne fortelle deres opplevelser. Det var ingen kvinner knyttet til historien. Jeg visste ikke navnene deres før på fredag. Så jeg valgt å stole på kompisen min, sier Marc Maron.

Ble løyet til

De har lenge stått nære hverandre, og vennskapet deres har flere ganger blitt diskutert på Marons podkast, «WTF». Han gjorde også et dybdeintervju med Louis C. K. i 2010, som har blitt kåret til tidenes beste podkastepisode av Slate.

- Jeg spurte ham om det. «Denne historien om at du har tvunget disse kvinnene til å se seg på deg runke, hva er greia? Er det sant?». Da svarte han: «Nei, det er ikke sant. Det har ikke skjedd. Det er et rykte.»

Marc Maron skal ha også ha spurt om han kommer til å adressere anklagene på et tidspunkt.

- Svaret var: «Nei, det kan jeg ikke. Jeg kan ikke gjøre dette. Det vil gi liv til historien, gi den luft.» Og det var samtalen vi hadde om det.

Jon Stewart, kjent som programleder for «Daily Show» på Comedy Central, har også problemer med det som Louis C.K har gjort.

- Vitset det bort

53-åringen mener at man alltid vil tro det beste om sine venner - selv om den egentlige situasjonen er en annen. Det sier han i et intervju med Today.

- Du gir vennene dine fordelen at tvilen kommer til nytte. Jeg har hatt venner med destruktiv atferd - gambling, drikking eller dop - og jeg har mistet noen av dem; noen av dem har dødd, sier han og fortsetter:

- Du finner alltid deg selv i med de samme tankene. Kunne jeg ha gjort noe? Kunne jeg ha gjort mer? I denne situasjonen, tror jeg at vi alle kunne ha gjort noe, sier Stewart.

Ifølge Rolling Stone, fikk han vite om historiene gjennom David Axelrod's podkast «The Axe Files» i fjor. På et tidspunkt ble han også konfrontert av en publikummer, noe som han prøve å tulle bort.

- Min første respons var «hæ?». Deretter å vitse det bort. Da han fortsatte, svarte jeg «dette er veldig seriøst, men han har alltid vært en gentleman mot meg» - det sier noe om hvilken blindhet en mann har. «Hei, han er en bra mann. Hva snakker du om?

LES OGSÅ: Nekter å vise seg i undertøyet i Kina