- «Komikerfrue» fremstår som en surpomp

Kjendisblogger og småbarnsmamma Marna Haugen kritiserer Marianne Aulies avgjørelse om å amme datteren Lillemor (3). Nå slår kunstneren tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Kunstneren Marianne Aulie (43) avslørte i nyeste nummer av Se og Hør Extra at hun fremdeles ammer sin tre år gamle datter Aella Malove Bluebell Marie Ingeborg Hjørdis - til daglig kalt Lillemor.

– Hun må selv få bestemme når hun ikke vil ha pupp mer, sier Marianne til bladet.

Se Aune Sands video av Marianne Aulie som ammer datteren øverst i saken.

Uttalelsen har skapt mye oppsikt, og toppbloggeren Marna Haugen (33), som går under bloggnavnet «komikerfrue», publiserte søndag et kritisk blogginnlegg rettet mot Aulie.

Innlegget heter «Kan noen kjøpe Aulies bilder så hun får råd til å kjøpe melk?» der Marna - som også er kjent fra TV 2 Bliss-serien «Bloggerne» - går hardt ut mot kunstnerens amme-vaner.

«Jeg vet ikke helt jeg, når jeg ser en fireåring stå på en stol med neglelakk på tærne og ammer moren sin så begynner jeg å lure på hvem det er som egentlig trenger denne ammingen. Er det virkelig barnet eller er det mor som ikke klarer å gi slipp?», skriver «Bloggerne»-stjernen i innlegget sitt.

Les hele blogginnlegget til Marna Haugen her

Saken fortsetter under bildet.

TOBARNSMOR: Marna Haugen, som går under navnet komikerfrue på bloggen, og komiker Ørjan Burøe har to barn sammen.  Foto: NTB scanpix
TOBARNSMOR: Marna Haugen, som går under navnet komikerfrue på bloggen, og komiker Ørjan Burøe har to barn sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Marna, som har barn med komiker Ørjan Burøe (40), skriver også på bloggen at hun selv sluttet å amme sin førstefødte da han var ti måneder gammel, mens hun fremdeles ammer sin ni måneder gamle sønn Dexter.

FÅR KRITIKK: Marianne Aulie mot amme-kritikken fra Marna Haugen etter at hun stilte opp i med sin datter Lillemor i Se og Hør Extra. Foto: Se og Hør
FÅR KRITIKK: Marianne Aulie mot amme-kritikken fra Marna Haugen etter at hun stilte opp i med sin datter Lillemor i Se og Hør Extra. Foto: Se og Hør Vis mer

«Vi er enige om han skal få lov til å slutte av seg selv, ihvertfall innen rimelighetens grenser, det vil si at når han er fire år gammel så har han antagelig holdt opp med amming i kanskje tre år», skriver hun.

Aulie slår tilbake

Marianne Aulie - som har fått Lillemor sammen med samboeren Aune Sand - skrev tirsdag et tilsvar til bloggeren på sin Facebookside, der hun forteller at hun er skuffet over Marnas kritiske råd.

- Jeg reagerer på Marnas blogginnlegg, spesielt med tanke på at hennes kjære mann blir sjikanert i det offentlige rom.

- Det er første gang jeg hører om Marna. Hun burde være for god til å kritisere sine medsøstre, med usakligheter og løgner. I stedet burde vi kvinner bygge hverandre opp. Hun fremstår som en surpomp, sier Marianne Aulie til Se og Hør.

sin Facebookside skriver hun blant annet følgende i sin beskjed til bloggeren:

«Marna, Marna, Marna! Det er tusen fjær på høna. Når høna kakler så bruser fjærene og de hønene med minst å si, hyler høyest. Derav ordet Kakle som på gammel gresk betyr å søke oppmerksomhet med et gjesp. Marna; alle fjærene på høna di har også velmenende råd til meg. I kommentarboksen din får de fritt utløp for sine sommer frustrasjoner. »

«Her høres ingen vuggesang, her ser vi ikke solen gry. Det er viktig å vite når man forsøker å felle en medsøster, at det er bare med kjærlighet og forståelse at man kan vinne verden.»

LYKKELIGE: Marianne Aulie og Aune Sand lever et lykkelig familieliv i New York.  Foto: Pontus Höök
LYKKELIGE: Marianne Aulie og Aune Sand lever et lykkelig familieliv i New York. Foto: Pontus Höök Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Aulie ga teksten tittelen «komisk sladrehøne», og hun skriver at hun velger å vende det andre kinnet til kritikken.

«Kjære Marna, neste gang du er i New York er du hjertelig velkommen opp på taket vårt i West Village, og jeg kan garantere deg at det eneste som er kaldt der er champagnen», skriver hun.

Marna Haugen sier til Seoghør.no at hun ikke har noen kommentar til Aulies utsagn.

LES OGSÅ: Marianne Aulie vil amme datteren (3) til hun blir stor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer