Morten Ramm:

Komikeren stoppet av politiet

- Var livredd for at lappen skulle ryke.

BLÅLYS: Morten Ramm ble denne uka stoppet av politiet. Det har blitt dokumentert i sosiale medier. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLÅLYS: Morten Ramm ble denne uka stoppet av politiet. Det har blitt dokumentert i sosiale medier. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

- Har valgt å kalle denne seansen for «Saftig sum og selfie med snuten», skrev tv-profil Erik Solbakken (35) til en video på Instagram onsdag kveld.

På videoen kommer det fram at komiker Morten Ramm (41) har blitt stoppet av politiet, noe som ifølge Instagram-innlegget kostet ham 6680 kroner og tre prikker på førerkortet.

Overfor TV 2 forteller 41-åringen at han kjørte for fort på E18 etter å ha besøkt hans gamle fotballklubb, Flint. Ifølge komikeren er imidlertid ikke dette første gang han har blitt stoppet, og han var derfor livredd for at lappen skulle ryke da politiet tok ham til side.

- (...) Jeg har blitt blinket på et par ganger i Kirkeveien på Majorstuen før, forteller han, og legger til at prikkene han hadde fra tidligere var foredlet, slik at de ikke inndro førerkortet hans denne uka.

- Ferdig snakka

Instagram-innlegget til Erik Solbakken har naturligvis fått mye oppmerksomhet det siste døgnet, og det er delte meninger i kommentarfeltet. Flere ser humoristisk på videoen, mens enkelte påpeker det faktumet at komikeren faktisk kjørte for fort.

Avslutningsvis i videoen spør politiet selv om de kan få ta bilde med komikeren.

«Dessverre ingen kjendisrabatt for Morten Ramm i aften», skriver Solbakken videre etterfulgt av en emoji som gråter.

Overfor Se og Hør opplyser Ramm at han ikke ønsker å utdype saken noe mer, men skriver følgende i en tekstmelding:

- Jeg kjørte for fort. Det er ikke lov. Ferdig snakka.

SNAPCHAT: Tone Damli var ute og kjørte bil da hun fikk lyst til å synge - og filme det med mobilen. Video: Tone Damli / Snapchat Les saken her: https://www.dagbladet.no/kjendis/delte-snapchat-video-bak-rattet/70635224 Vis mer

Med mobil i hånda

Morten Ramm er imidlertid ikke den eneste som har vært på kanten med loven når det gjelder bilkjøring. Det har nemlig også P3-programleder Christine Dancke (35) vært.

Etter at en episode av «HAIK» ble sendt på NRK, var det mange som i etterkant påpekte på sosiale medier at programlederen i en periode kjørte bil med mobiltelefonen i hånda.

- Her er lovverket krystallklart. Det er ulovlig, sa pressesjef i Statens vegvesen, Kjell Bjørn Vinje, til Se og Hør tidligere denne uka.

Selv om det ikke er snakk om lange øyeblikk, og at kjøringen foregår ved en flystripe, kikker hun ned på mobilen mens hun kjører.

Vinje uttalte seg på generelt grunnlag da han understreket faren ved denne type mobilbruk mens man kjører bil.

- Man skal ha handsfri eller ha mobilen montert i en holder. Blir man tatt av politiet mens man kjører med mobilen i hånda, medfører det 1700 kroner i bot og to prikker i førerkortet.

KJØRER MED MOBIL: I «Haik» dukker NRK-profil Christine Dancke opp bak rattet med mobilen i hånda, noe flere har bitt seg merke i. Vis mer

Distraksjon bak rattet, som mobilbruk er et eksempel på, kan ha fatale konsekvenser, forklarte Vinje, som også fortalte at en stor del av dødsulykker i bil nettopp skyldes uoppmerksomhet.

Produsent for «Haik», Kristin Rosenløw Eeg, opplyste til Se og Hør at Dancke befant seg i tilknytning til en flystripe og at hun av tekniske årsaker ventet på klarsignal fra produksjonen om å entre denne.

- Christine Dancke måtte derfor ta en rask titt på telefonen og det beklager vi, svarte hun i en tekstmelding.

Christine Dancke besvarte ikke Se og Hørs henvendelser om mobilbruken i den aktuelle episoden.

LES OGSÅ: - Jeg var så isolert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer