POPULÆR DUO: Smith og Griff Rhys Jones var venner i 35 år, og lagde «Alias Smith and Jones» sammen. Rhys Jones er i sjokk etter kameratens brå bortgang.
POPULÆR DUO: Smith og Griff Rhys Jones var venner i 35 år, og lagde «Alias Smith and Jones» sammen. Rhys Jones er i sjokk etter kameratens brå bortgang. Vis mer

Komikere i sorg

Den ene halvparten av duoen Smith and Jones ble funnet død i sitt eget hjem.

SEOGHØR.NO:  Komikeren Mel Smith, mest kjent for norske TV-seere som den ene i duoen «Alias Smith and Jones», ble funnet død i sitt eget hjem fredag. Smith var 60 år gammel. Dødsårsaken var hjerteinfarkt, melder SkyNews

Rowan «Mr. Bean» Atkinson er svært lei seg over at Mel Smith er død.

- Han hadde et fantastisk sjenerøst og sympatisk nærvær både på og av skjermen. Han var også en utmerket regissør, som gjorde en fantastisk jobb på den første «Mr. Bean»-filmen. Jeg er virkelig lei meg over at han er borte, sier han i en uttalelse som er gjengitt i blant annet Daily Mail.

Atkinson traff ikke Mel så mye de siste årene. Ifølge BBC hadde komikeren dårlig helse.

En gang tidligere holdt det på å gå galt for den anerkjente komikeren. I 1999 ble han hastet til sykehus etter å ha tatt en overdose tabletter, ifølge Daily Mail.

Etterpå forklarte han hendelsen med at han hadde vært avhengig av sovepiller, på grunn av mye jobb kombinert med sterke gikt-smerter.

Den britiske komikeren og forfatteren Stephen Fry er også trist over å ha mistet kameraten sin.

- Forferdelig å høre om min gamle venn Mel Smith, som døde av et hjerteinfarkt i dag. Mel levde et fullt liv, men var snill, morsom og fantastisk å kjenne, skrev han på Twitter.

Nettavisen til The Guardian melder at komikeren ble funnet død i sitt hjem i London, etter å ha fått hjerteinfarkt mens han sov.

Griff Rhys Jones, den andre halvparten av «Alias Smith and Jones», er sjokkert over dødsfallet.

- Jeg kan fremdeles ikke tro at dette har skjedd. Overfor alle som noen gang møtte ham, var Mel en livskraft, sa Rhys Jones i et intervju med ITV News.

De to var venner og kolleger i hele 35 år.

Melvin Kenneth Smith, som var komikrens opprinnelige navn, har i tillegg til å være komiker regissert flere filmer - og opptrådd som musiker. I 1987 ga han ut en single sammen med popstjernen Kim Wilde, med tittelen «Rocking Around the Christmas Three».

Mel etterlater seg kona Pam.

LES OGSÅ:
Hyller moren med ny tatovering