Eurydice Dixon:

Komiker funnet voldtatt og drept på fotballbane

Eurydice Dixon (22) ble brutalt drept. Deretter ble minnestedet vandalisert.

VANDALISERT: Mange hadde satt fram blomster og lys til stedet der den australske komikeren Eurydice Dixon (22) ble funnet drept. Denne uken ble minnestedet vandalisert med maling. Video: CNN Vis mer
Publisert

Den siste uka har drapet på den unge, lovende komikeren Eurydice Dixon (22) rystet Australia.

Ifølge The Guardian ble komikeren voldtatt og drept onsdag forrige uke. Dixon var på vei hjem etter å ha holdt en stand up-opptreden på en lokal bar i Melbourne, da hun ble overfalt bare noen få kvartaler fra sin egen inngangsdør.

Kroppen ble funnet av en tilfeldig forbipasserende natt til onsdag, på en fotballbane i forstaden Carlton North.

Meldte seg for politiet

Vedkommende varslet nødsentralene umiddelbart, men livet sto ikke til å redde.

Ifølge Independent har politiet siktet en 19 år gammel mann for både voldtekten og drapet. Den siktede skal ifølge avisa selv ha meldt seg for politiet kort tid etter at ugjerningen ble begått, og må møte i retten 3. oktober.

Selv om Dixon ikke var en svært profilert komiker, blir hun av sine nærmeste omtalt som en talentfull og fremadstormende kvinne i starten av sin karriere.

- Hun hadde stor interesse og lidenskap for kvinnerettigheter, samt sosial og økonomisk likhet mellom kjønnene, og hun brukte dette som utgangspunkt til materiale når hun gjorde stand up, sier komiker-kollega Nick Barry, ifølge BBC.

Foruten tusenvis av kondolanser i sosiale medier, har også en rekke andre komikere tatt til orde i saken.

- Jeg holdt mitt første stand up-show da jeg var på samme alder som Eurydice Dixon. Det handlet om frykten for å gå alene hjem om kveldene. Å fleipe med temaet ble min måte å overvinne frykten. Jeg sørger over denne unge komikeren, som hadde rett til å føle seg trygg, skriver blant andre Alex Lee på Twitter.

Vandalisert minnesmerke

Saken har fått enorm oppmerksomhet i Australia. Ifølge Business Insider deltok om lag 10 000 personer på en likvake i en park i Melbourne mandag kveld, for å vise solidaritet og for å hedre den avdøde 22-åringen.

HEDRET DEN AVDØDE: Flere tusen mennesker dukket opp for å minnes Eurydice Dixon. Så slo vandalene til. Foto: NTB Scanpix
HEDRET DEN AVDØDE: Flere tusen mennesker dukket opp for å minnes Eurydice Dixon. Så slo vandalene til. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På minnestedet ble det lagt ned både blomster og stearinlys. Ifølge CNN fikk seremonien imidlertid et leit utfall. Tirsdag morgen ble det oppdaget at noen hadde vandalisert minnestedet med maling. Politiet opplyser ikke hva som eventuelt skal ha stått skrevet «i frykt for gjentakelse».

- Vi vil sørge for å rydde opp etter vandalene så fort som overhodet mulig. Dette er utrolig, utrolig sjokkerende, sier politidirektør Graham Ashton, som også opplyser at saken er under etterforskning.

Større debatt

Det er ingen tvil om at saken har engasjert. Drapet på Dixon har blant annet sørget for å løfte debatten om vold mot kvinner.

Ifølge BBC har menneskerettighetskommisjonen i Australia opplyst at landet «har en forstyrrende høy prosentandel når det kommer til vold mot kvinner».

Tall fra myndighetene viser også at en av fem kvinner, og en av 20 menn, har blitt opplevd å bli utsatt for seksuelle overgrep eller trusler etter fylte 15 år.

Ifølge Independent har det nå blitt opprettet en folkefinansieringsside, der det pågår en innsamlingsaksjon til Dixons etterlatte.

LES OGSÅ: - Jeg ble voldtatt på sexfest hos Chris Brown

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer