Komiker døde på scenen

Komikeren Ian Cognito døde midt under sitt eget stand up-show: - Publikum trodde det var en del av showet.

<strong>DØDE PÅ SCENEN:</strong> Den britiske komikeren Ian Cognito døde på scenen sist torsdag. Foto: Ian Cognito / Youtube
DØDE PÅ SCENEN: Den britiske komikeren Ian Cognito døde på scenen sist torsdag. Foto: Ian Cognito / Youtube Vis mer
Publisert

Den britiske komikeren Ian Cognito døde på scenen torsdag kveld midt under sitt eget stand up-show. Det melder flere medier, deriblant CNN.

Det var mens Cognito - som egentlig heter Paul Barbieri - opptrådte på baren Atic i den engelske byen Bicester 2,5 mil nord for Oxford, at han skal ha blitt dårlig, forteller bareier Ryan Mold til CNN.

- Trodde han tullet

Omtrent halvveis i showet skal Cognito ha «satt seg ned, lagt hodet og armene sine bakover, mens han rykket i skuldrene».

- Publikum trodde det var en del av showet, sier Mold.

Komiker Andrew Bird forteller til BBC at Cognito hadde følt seg dårlig før han gikk på scenen, men skjønte likevel ikke at det kunne være noe galt.

- Han var som seg selv, og stemmen hans var høy og tydelig. Jeg tenkte at han gjorde et kjempegodt show, forteller Bird.

Cognito skal til og med ha tullet med sin egen helse, og sagt: «Tenk om jeg døde her, rett foran dere alle sammen».

- Alle i publikum, inkludert meg, trodde han tullet, sier Bird.

Døde på stedet

Etter få minutter innså imidlertid hans komikerkollegaer at noe ikke var som det skulle, og løp på scenen for å tilby sin hjelp. Andrew Bird var blant de første som kom opp.

- Selv da jeg kom opp på scenen og tok ham i armen, forventet jeg at han skulle si «bø».

Ambulansepersonell ankom lokalet litt etter klokka ti, men Cognito ble erklært død på stedet. Det bekrefter ambulansetjenesten i en uttalelse gitt til CNN.

Veteran stand-up comedian Ian Cognito has died on-stage - literally. The audience thought it was part of the act. Died with his boots on. That’s commitment to comedy. I’ll never forget his kindness when I started out & how god damn funny he was.

Hyllet av kollegaer

Ian Cognito vant «Time Out»-prisen for stand up-komedie i 1999. Flere britiske komikere har tatt til sosiale medier for å hylle sin avdøde kollega. Komiker Jimmy Carr, kjent fra blant annet «Eight Out of Ten Cats», er blant dem.

- Veteran-komikeren Ian Cognito har dødd på scenen - bokstavelig talt. Publikum trodde det var en del av showet. Han døde med støvlene sine på. Det er ekte hengivenhet til komedie. Jeg vil aldri glemme hvor snill han var da jeg begynte, og hvor fordømt morsom han var, skriver Carr på Twitter.

Komiker Mark Steele skrev følgende på Twitter fredag:

- Velsigne Ian Cognito, som gikk bort fra sitt naturlige hjem i går kveld, på scenen. Han var en vanskelig, pinlig, morsom, plaget, strålende type: en skikkelig komiker.

Ian Cognitos sønn, Will Barbieri, har delt et sitat han tilskriver sin far, sammen med et bilde av de to sammen.

«Når jeg er borte håper jeg at du vil huske meg for alle de tingene jeg ikke gjorde, men så lett kunne ha gjort», skriver Barbieri på Twitter, og fortsetter:

- Tusen takk alle sammen! Livet mitt ville ikke vært det samme uten min beste venn og far. Nyt varehuset i himmelen. Kjærlighet og latter, alltid.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: «The Hills»-stjernens sorg: - Han gikk seg bort og frøs i hjel

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer