Louie Anderson:

Komiker (68) døde

Gikk bort fredag morgen.

HAR GÅTT BORT: komiker Louie Anderson gikk bort fredag morgen. Foto: Jim Smeal / REX / NTB
HAR GÅTT BORT: komiker Louie Anderson gikk bort fredag morgen. Foto: Jim Smeal / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Louie Anderson døde i Las Vegas fredag morgen, etter å ha blitt innlagt på sykehus med kreft tidligere denne uken. Han ble 68 år gammel.

Det sier publisisten hans Glenn Schwartz til Deadline.

BÅDE PÅ SCENEN OG SKJERMEN: Anderson var kjent for både sine stand up-show og TV-roller. Foto: John Sciulli/BEI/REX/Shutterstock/NTB
BÅDE PÅ SCENEN OG SKJERMEN: Anderson var kjent for både sine stand up-show og TV-roller. Foto: John Sciulli/BEI/REX/Shutterstock/NTB Vis mer

Anderson har vært aktiv siden på både skjermen og scenen siden midten av 80-tallet. Komikeren stakk av med en Emmy-pris i 2016 for sin rolle som Christine Baskets, moren til Zach Galifianakis (52) tvillingkarakterer i «Baskets».

Det var i 1984 stjernen fikk sitt gjennombrudd i «The Tonight Show». Senere ble han stor på stand up-scenen, og hans siste show var «Louie Anderson: Big Underwear» i 2018.

FARVEL: Disse måtte vi ta farvel med i 2021. Video: Steffen Pettersen Vis mer

Skapte tegnefilm om seg selv

Anderson ble også et kjent fjes for mange som programleder for «Family Feud» fra 1999-2002. Han dubbet seg selv som barn i tegnefilmen «Life with Louie», som rullet over TV-skjermen i 1994.

Han mottok to Emmy-priser for tegnefilmen.

I tillegg har han hatt gjesteopptredener i flere populære TV-serier som «Scrubs» og «Touched by an Angel».

Anderson etterlater seg to søstre, Lisa and Shanna Anderson.

DØDSFALL: Kristin Cavallari, kjent fra «Laguna Beach» og «The Hills», mistet broren sin i 2015. Det har hun tidligere latt være å uttale seg om, men nå åpner hun opp om den tunge tiden. Video: TV 2 Sumo, Viafree Vis mer

LES OGSÅ: Tok med seg hemmelighet i graven

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer