ÅPENT: Artist Sondre Justad fortalte lørdag kveld til det norske folk at han har funnet ut at han liker begge kjønn. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
ÅPENT: Artist Sondre Justad fortalte lørdag kveld til det norske folk at han har funnet ut at han liker begge kjønn. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Sondre Justad:

Kom ut av skapet på tv

Sondre Justad snakker ut.

(Se og Hør): Artist og låtskriver Sondre Justad (27) har de siste årene rukket å bli en favoritt blant mange, med sin nordnorske pop.

Han er nå aktuell med sitt andre album, og tok derfor turen til «Lindmo» lørdag kveld. Foruten å snakke om musikken, hadde han en personlig bekjennelse å komme med.

I studioet kunne han nemlig fortelle at han har funnet ut at han liker både menn og kvinner.

I en gate i Bodø. 📸: @bjornar_ovrebo

Et innlegg delt av Sondre Justad (@sondrejustad)

Åpent

- Jeg har kjent på at jeg rommer mer, at kjærligheten er større. Jeg kjenner på at ... Jeg tror ikke det trenger å være damer eller menn for min del. Jeg kan hende det går bra med begge deler. At det bor noe mer der, forteller han åpent.

På spørsmål fra programlederen om hvordan det er å komme ut av det hun omtaler som «heteroboksen», forteller han at det er litt skummelt - men også veldig fint.

- Ja, alt som er nytt, er jo skummelt. Uansett, egentlig. Men det er også veldig befriende og berikende, ikke bare når det kommer til kjærlighet, men også på flere områder, at jeg forstår at ting ikke er enten eller, det er noen nyanser der.​

Han forteller også at han vil bidra til mer åpenhet. Han tror spesielt menn har godt av å åpne seg mer, og at man bør prate mer om følelser.

Flere har allerede bitt seg merke i Justads uttalelse, og på Instagram, Jodel og Twitter florerer det over av støtteerklæringer til nordlendingen.

ÅPEN: Sondre Justad valgte å være personlig og åpen lørdag kveld på NRK. Foto: NTB scanpix
ÅPEN: Sondre Justad valgte å være personlig og åpen lørdag kveld på NRK. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hylles

Kommunikasjonsrådgiver Arne Andre Opheim i Fri forteller til NRK at han synes det er fint at en artist åpner seg slik på tv-skjermen.

- Vi vet at det er mange bifile som kjenner på at de mangler synlige forbilder. En kan få inntrykk av at folk enten er homofile eller heterofile. Det at Sondre Justad nå står fram, kan være med på å synliggjøre at det ikke er sånn, forteller han.

Justad har spilt landet rundt de siste åra, og har blant annet vært å se på festivaler som Øya. Hans nyeste album har fått tittelen «Ingenting i Paradis», og fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder.

Sondre Justad har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelser lørdag kveld.