Kom ut av skapet etter 45 år

- Jeg er homofil og har alltid vært det, sier TV-stjernen Anderson Copper.

TV-STJERNE: Anderson Cooper (t.v.) er en av USAs mest profilerte journalister. Her intervjuer han filmstjernen Kevin Costner. Foto: Stella  Pictures
TV-STJERNE: Anderson Cooper (t.v.) er en av USAs mest profilerte journalister. Her intervjuer han filmstjernen Kevin Costner. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Anderson Hays Cooper (45) er kjent fra nyhetskanalen CNN, der han er en av hovedankerne, og leder i tillegg sitt eget program «Anderson Copper 360».

I flere år har han vært omgitt av rykter om at han skal være homofil, men har nektet å kommentere sin legning - helt til nå

I et brev til bloggeren Andrew Sullivan står han frem som homse.

- Jeg er homofil, og har alltid vært det, og det er jeg både lykkelig og stolt av av, skriver han.

Journalisten har vært et kjent tv-fjes siden tidlig 1990-tallet. Han har jobbet for store amerikanske tv-kanaler som CNN, ABC, Channel One og CBS.

Til tross for at han ikke har uttalt seg om legningen tidligere, ble han i 2007 utpekt som homofil i bladet Out.

Selv hevder han at han aldri har prøvd å nekte for at han er homofil.

- Det har blitt tydelig for meg at jeg muligens har gitt folk et  inntrykk om at jeg prøver å skjule noe. Det har gjort meg ukomfortabel, redd og jeg skammer meg, fordi det absolutt ikke er tilfellet.

- Siden jeg begynte å rapportere fra krigsområder for 20 år siden, har jeg ofte vært i ganske farlige situasjoner. For min egen sikkerhet og de jeg jobber sammen med, har jeg derfor prøvd å forsvinne inn som en del av publikum, og holde meg til jobben om å fortelle andres historier. Ikke min egen, skriver han i brevet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Anderson cooper - Begynte å gråte under intervju  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer