LYKKELIG SOM SINGEL: Unni Askeland depper ikke over skilsmissen fra kunstneren Sverre Bjertnæs. Foto: FAME FLYNET
LYKKELIG SOM SINGEL: Unni Askeland depper ikke over skilsmissen fra kunstneren Sverre Bjertnæs. Foto: FAME FLYNETVis mer

Kom over bruddet etter hett eventyr med en fremmed

- Jeg ble hos ham i tre dager. Booket om flyet mitt hjem syv ganger. Det var fantastisk, sier kunstneren Unni Askeland.

SEOGHØR.NO: Etter 15 år som kjærester og seks år som mann og kone gikk den profilerte kunstneren Unni Askeland (50) og ektemannen Sverre Bjertnæs (36) fra hverandre i fjor vinter.

- Det er et tap, men ikke et tap jeg ikke kan bære, sier Askeland i et intervju med VG.

For å komme videre etter bruddet og kjærlighetssorgen konsentrerte hun seg om jobb, men det var først etter en tredagers flørt med en ukjent mann i Danmark at kunstneren så lyst på livet igjen.
 
- I påsken i fjor dro jeg til København. Jeg gikk på en pub. Der kom det inn en høyreist fyr. Han så litt gangster-aktig ut. Han var alt jeg ikke trengte, men ikke hadde hatt på lenge. Jeg ble hos ham i tre dager. Booket om flyet mitt hjem syv ganger. Det var fantastisk. Og så var det bare det det var.

I dag stortrives Askeland som singel 50-åring.

- Å bli 50 nå er som å bli 40 om igjen. Det er en annen aksept for å bli 50 i dag. Og det er befriende å være alene. Det åpner opp for nye muligheter. Det er jeg som tar avgjørelsene. Jeg har ikke opplevd det i livet mitt før. Leve her, male, dra inn til trykkeriet i Oslo. Det føles godt bare. Det er jo Livets dans, dette, forteller hun til avisa.LES OGSÅ: Forrykende 50-årsfest