Leif Einar «Lothepus» Lothe og sønnen Stian:

Kom nærmere sønnen i voksen alder

- Jeg kunne være borte i tre uker, komme hjem et par dager for så å reise ut igjen på jobb i flere uker i strekk, forteller Lothepus om sønnens barndom.

STOLT AV SØNNEN: Lothepus (t.h.) og sønnen Stian har fått et nærmere forhold etter at de ble eldre. Foto: Morten Eik, Se og Hør.
STOLT AV SØNNEN: Lothepus (t.h.) og sønnen Stian har fått et nærmere forhold etter at de ble eldre. Foto: Morten Eik, Se og Hør. Vis mer

(Se og Hør): Leif Einar «Lothepus» Lothe (48) legger ikke skjul på at han ikke var veldig mye til stede i Stians barndom.

– Da Stian var liten, var jeg vekke på anlegg hele tiden. Jeg kunne være borte i tre uker, komme hjem et par dager for så å reise ut igjen på jobb i flere uker i strekk, forteller Leif Einar til Se og Hør.

– Jeg kjenner meg godt igjen. Jeg hadde samme type oppvekst som Stian, påpeker Lothepus' samboer Randi.

- WOW: Vendela Kirsebom hjelper Randi Sørum, samboeren til «Lothepus», med å finne kjole til «Gullruten.» Video: Lise Rafaelsen Vis mer

I mer voksne år er far og sønn kommet nærmere hverandre, selv om de på hardangersk vis ikke beint ut proklamerer sine varme følelser for hverandre.

Klare meldinger

Da er det heller enklere å servere klare meldinger når de føler den andre har fortjent det, som da Stian (23) i en video på «God kveld Norges» Facebook-side irettesatte faren kraftig for enkelte av hans utsagn under «Farmen kjendis».

– Noen måtte gi beskjed. Han kan ikke få slippe unna med alt, sier Stian og ler.

– Hvordan var det å følge med din far i fri dressur fra der du var i USA?

– Jeg var jo litt distansert fra det, men jeg visste jo hvordan det ville gå. Jeg visste det ville bli et sirkus, framholder eldstesønn Lothe.

Selv fikk den flotte 23-åringen en rekke tilbud etter at han ble dradd inn i offentligheten på grunn farens TV-suksess.

Takker nei til de fleste tilbud

Mange ville ha ham til å gjøre modelloppdrag.

Men Stian har takket nei til det meste.

– Jeg har ikke hatt tid, og det har heller ikke vært noen vits å stikke hodet mer fram enn nødvendig, forklarer Stian.

PÅ SYKEHUSET: Leif Einar Lothe får besøk av familien og samboer, etter at han var involvert i en arbeidsulykke. Video: TV 2 / Flimmer Film. Vis mer

– Jeg synes det var helt rett av ham. Stian skal skape sitt eget liv, sier Leif Einar støttende.

Så har da den hjemvendte sønn helt andre planer enn å gjøre karriere som maskinentreprenør eller TV-profil.

– Jeg vil studere juss, og det blir nok enten i England eller USA, avslører Stian.

– Har det aldri fristet å gå i din fars fotspor?

– Jeg kan kjøre gravemaskin, det lærte jeg tidlig, men jeg har aldri hatt den store interessen for det. Etter en sommerskole på Harvard University i 2011, fikk jeg smaken på det amerikanske skolesystemet, og etter videregående skole ble det college i USA. Det har vært veldig hardt arbeid, men veldig kjekke år. Jeg har fått venner fra hele verden, forteller Stian.

Da Stian under «Farmen kjendis» spøkte med at han hadde historier som kunne ødelegge imaget til faren, svarte Lothepus med samme mynt.

- Jeg får vel bare betale, så han holder kjeft. Sier han et ord til, så får han ikke en krone til av meg. Det kan du bare hilse ham og si.

Når Lothepus skifter fra spøk til alvor, kan TV-profilen imidlertid innrømme at han er svært stolt av sønnen.

- Han er dønn ærlig, og svært skoleflink. Der har vi nok den største forskjellen mellom oss. Mine karakterer så ikke ut, så jeg er jævlig stolt av ham.

LES OGSÅ: Lothepus er bannlyst av Vinmononpolet