Kjell Strand fra «Farmen»:

- Kom meg ikke ut

«Farmen»-deltakeren åpner opp om hendelsen som kunne endt på verst tenkelige måte.

RØK UT: Kjell Strand var sint på både seg selv og sin overmann Robert Michael Scott etter å ha tapt søndagens «Farmen»-tvekamp. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
RØK UT: Kjell Strand var sint på både seg selv og sin overmann Robert Michael Scott etter å ha tapt søndagens «Farmen»-tvekamp. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Se og Hør): Søndag ble det klart at det var Kjell Strand (55) som måtte forlate «Farmen», etter å ha tapt tvekampen i øksekast mot sin store rival, Robert Michael Scott (54). Etterpå var stemninga mildt sagt amper mellom de to.

Kjell, som opprinnelig er fra Sveio, nå bosatt i Stavanger, hadde et klart mål før sin deltakelse i «Farmen»: Han ville vinne. Med mindre han nå vinner sidekonkurransen «Torpet», er dette bare en fjern drøm.

- Jeg vil ikke at folk skal se på meg som en drittsekk etter oppholdet mitt på «Farmen», slår han fast.

- Kjekk og artig

Hjemme i Stavanger kan kjæresten Alfhild Storhaug (53) berolige ham med at han fortsatt er til å kjenne igjen – også på TV-skjermen – ti år etter at hun så ham for første gang. Det skjedde da hun ble med i løpegruppa som Kjell var leder for i oljebyen.

- Men vi ble først kjærester noen år etterpå. Vi fant ut etter hvert at vi hadde flere felles interesser utenom løpingen, så vi ble hengende mer og mer sammen.

ORDKRIG: Kjell Strand var fryktelig bitter og mener feil mann røk ut av søndagens «Farmen»-tvekamp. Robert Michael Scott fyrer tilbake. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Hva falt du for da?

- Jeg syntes jo han var en kjekk og artig mann. Jeg kan være litt A4, og det er ikke han i det hele tatt. Vi har hatt det mye moro sammen på turer og opplevelser. Han er veldig kreativ, mens jeg er fleksibel og liker å være med på nye ting. Han har åpnet noen nye dører i mitt liv, roser Alfhild.

- Ja, hun er ekstremt flink til å snu seg rundt. Foreslår jeg plutselig at vi kan dra ut på ei øy for å sove i hengekøye, så blir hun med. Det har vi selvsagt gjort, forteller Kjell.

VEKTRAS: Robert «Norwayrob» Scott raste ned i vekt og ble ikke kjent igjen av barna sine etter oppholdet på «Farmen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

– Det går veldig fint å være kjæreste med ham, men det hender jo at jeg går litt stillere i dørene enn det han gjør. Skal han gjøre et stunt i en butikk eller finner på andre sprell, kan det godt hende at jeg kikker en litt annen vei. Men det er bare småting. Kjell er hel ved, bedyrer kjæresten.

Vil ikke gifte seg

Selv om kjærligheten mellom dem er sterk, har de valgt å bo hver for seg i Stavanger. De har to barn hver. Alfhild har en sønn på 23 år og en datter på 21, mens Kjell har tvillingsønnene Vetle og Sondre på 19 år fra sitt tidligere forhold.

- Vi har unger på hver vår kant. Mine har flyttet ut, mens Kjell har en som fortsatt bor hjemme. Vi har satt våre barn først. Så får vi se hva tiden bringer med tanke på samboerskap og andre ting, påpeker Alfhild.

- Kan det ende med bryllup?

- Nei, nå har vi det flott sånn som vi har det, lyder Kjells klare melding.

LYKKELIG PAR: Dagbladet møter Kjell Strand sammen med kjæresten Alfhild Storhaug ved «Sverd i fjell» i Hafrsfjord utenfor Stavanger. Foto: Andreas Fadum
LYKKELIG PAR: Dagbladet møter Kjell Strand sammen med kjæresten Alfhild Storhaug ved «Sverd i fjell» i Hafrsfjord utenfor Stavanger. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Begge har klart å beholde gode relasjoner til sine ekser. Kjell bor fortsatt nær sin eks-kone, Tine. I et par år etter skilsmissen reiste de på ferie sammen med sønnene sine. Det gode forholdet har vedvart, og fra tid til annen samles faktisk alle tre: Alfhild, Tine og Kjell.

- Det skjer ikke så ofte, men det hender jeg blir med på middag sammen med de to og barna. Det går helt fint. Sånn har jeg hatt det min eks-mann også. Han er gift på nytt. Det gode forholdet mellom oss er jo veldig bra for barna, framholder Alfhild.

Tøyer grensene

Hun liker godt at kjæresten gjør hverdagen spennende. Kjell har levd et meget aktivt friluftsliv og legger ikke skjul på at han har tøyd grensene sine ved et par anledninger. I dag er han daglig leder i Rogaland Aktiv AS, som han selv etablerte i 2015.

TAPTE KAMPEN: Robert Michael Scott og Kjell Strand møttes til øksekast-konkurranse søndag. Det kampen vant Scott overlegent. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TAPTE KAMPEN: Robert Michael Scott og Kjell Strand møttes til øksekast-konkurranse søndag. Det kampen vant Scott overlegent. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Her tar han turister og andre friluftsglade mennesker med på spennende naturopplevelser. Tempoet er høyt, men ikke på det samme ekstreme nivået som han var vant til da han var yngre.

Enkelte ganger har det nesten gått alvorlig galt.

Han har sittet tre døgn alene inne i en overlevelsessekk etter å ha opplevd en såkalt «white out», der terrenget plutselig blir helt hvitt – uten sjanse for at noen kan manøvrere seg noe sted som helst. Han har overlevd snøskred, og han har vært med å miste en mann ned i en bresprekk. Heldigvis fikk de ham opp igjen – vel å merke med brukket fot.

- Kunne gått skikkelig galt

- Hva er det mest dramatiske du har opplevd?

- Jeg har padlet en del i elv, men det sluttet jeg med da jeg ble tatt i en valse – altså vann som kommer i retur mot fossestryket. For flere år siden ble jeg hengende fast i en slik og måtte svelge unna mye vann. Da fikk jeg skrekken, innrømmer «Farmen»-eventyreren.

KLINER TIL: Kjell Strand er en aktiv mann, og har mange dramatiske historier i minnet. Sammen med kjæresten Alfhild Storhaug går det imidlertid roligere for seg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KLINER TIL: Kjell Strand er en aktiv mann, og har mange dramatiske historier i minnet. Sammen med kjæresten Alfhild Storhaug går det imidlertid roligere for seg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Dramaet skjedde i Bjerkreimselva, et av Rogalands største vassdrag.

- En ubehagelig opplevelse. Den var stygg. Jeg kom meg ikke ut av valsen, og det kunne gått skikkelig galt. Hendelsen pågikk i noen minutter. Jeg måtte til slutt dra meg ut av kajakken og komme meg ut på siden og i trygghet der, forklarer Kjell.

VANLIGE MENNESKER: Men det trenger ikke å bety at alle er helt normale. Her er høstens «Farmen»-bønder! Video: Tor Lindseth/Rød Løper Vis mer

- Føler du at du leker med livet?

- Nei, det gjør jeg ikke. Men jeg har drevet friluftsliv på et ganske avansert nivå tidligere, og miljøet jeg har tilhørt har mistet en del profiler i løpet av årene som er gått, forteller en alvorlig Kjell Strand til Se og Hør.

LES OGSÅ: Hylles etter skadedrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer