Ingrid Bjørnov:

Kom med rørende hyllest fra sykehuset

Omtaler sykehuset som «supersykehuset».

KREFT: Ingrid Bjørnov har vært åpen om sin kreftdiagnose. Nå hyller hun Kalnes sykehus for hjelpen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KREFT: Ingrid Bjørnov har vært åpen om sin kreftdiagnose. Nå hyller hun Kalnes sykehus for hjelpen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

I januar fortalte den folkekjære artisten Ingrid Bjørnov (54) åpenhjertig at hun i fjor sommer hadde fått diagnosen kreft med spredning.

Da 54-åringen var på Kalnes sykehus i juni, benyttet hun anledningen til å vise de ansatte hvor mye hun setter pris på arbeidet de gjør.

Mye later til at sykehuset har vært viktig for artisten, som også denne uken hyller de ansatte. I et åpent innlegg på sin Facebook-profil har hun delt et bilde av hånden sin med en kanyle, hvor hun skriver på et noteark.

«Multitasking Kalnes. Supersykehuset der pleierne sørger for at nåla ikke kommer i veien for noteskrivingen», skriver hun til bildet.

I skrivende stund har Bjørnov høstet over 270 kommentarer på et knapt døgn, og følgerne hennes sender de beste lykkeønskninger artistens vei.

Dette er som nevnt ikke første gang Bjørnov viser sin takknemlighet overfor Kalnes sykehus. I juni valgte hun nemlig å underholde de ansatte ved kreftavdelingen, noe hun, som i likhet med tidligere oppdateringer, delte på Facebook.

«Fornøyd pasient har nettopp tatt en trall for de ansatte ved den fantastiske kreftavdelingen på Sykehuset Kalnes», skrev hun under bildet.

Måtte avlyse turneen

«Så kom kreften. Den beit meg i leggen i fjor sommer, jeg ble operert i en fei og kjørte hyperaktiv sykmelding gjennom høsten. Nå er det spredning og jeg må̊ gjennom en hestekur som ikke lar seg forene med reising og pianospill. Det er med tungt hjerte jeg avlyser resten av Steinway to Heaven-turneen. Legger meg i de beste hender, håper å komme grusomt tilbake», skev Bjørnov da nyheten om kreftdiagnosen ble delt.

I tillegg kom dessuten hennes manager, Lisbeth Wiberg-Olsen, med en pressemelding om den triste og uventede situasjonen som hadde oppstått.

Saken fortsetter nedenfor.

Kreften kom tilbake

Der fremgikk det at artisten fikk kreftdiagnosen én uke før premieren på forestillingen «Steinway to Heaven».

«Hun ble raskt tatt hånd om av leger/sykehus – og fikk på senhøsten beskjed om at det så ut til å ha gått bra. Hun gjennomførte hele høstturneen, med kun endring på noen få forestillinger, som vi fant nye datoer til», het det blant annet i pressemeldingen.

Videre i pressemeldingen opplyste Bjørnovs manager at artisten fikk den tunge beskjeden om at kreften hadde kommet tilbake bare to dager tidligere.

«For 2 dager siden fikk hun beskjed om at det nå var kommet tilbake, og vi må derfor avlyse resten av turneen, slik at hun raskt får gjennomført nødvendig behandling. Det betyr at 34 forestillinger og flere utsolgte hus blir berørt. Alle som har kjøpt billetter til forestillingen, henvender seg der de er kjøpt, for refusjon. Vi beklager den oppståtte situasjonen, men Ingrid vil nå bruke tiden på å bli frisk, slik at hun kan komme tilbake på scenen igjen, om ikke lenge».

Skade i beinet

I midten av september i fjor annonserte Ingrid Bjørnov at hun hadde sett seg nødt til å avlyse flere konserter.

Den gang delte hun en melding på sin Instagram-profil om at hun måtte avlyse sine kommende forestillinger på grunn av en skade i beinet.

«Dette er en melding om sykmelding. Jeg krangler med høyre bein og må dessverre kaste inn håndkleet denne uka. Forestillingene i Horten, Larvik, Nøtterøy og Bø må derfor utsettes», skrev hun under et bilde av et «straks tilbake»-skilt hun publiserte på Instagram.

Bjørnov har en lang karriere bak seg, og ble først kjent gjennom popduoen Dollie de Luxe, sammen med Benedicte Adrian - som i høst var aktuell i «Stjernekamp» på NRK.

Bjørnovs nære venninne og tidligere kollega, fortalte til Se og Hør i januar at venninnens kreftbeskjed var tøff å få.

- Ingrid er som en søster for meg, så nå er jeg selvfølgelig bekymret. Dette er selvfølgelig ikke gode nyheter, men det ser ut som om hun er i de beste hender, heldigvis, sa Adrian.

LES OGSÅ: Prinsessen åpner opp om sykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer