Kom med ny kjæreste til Gullruten

- Ja, han er kjæresten min, avslører den Gullruten-nominerte skuespillerinnen til Seoghør.no. Men være med på rød løper ville han ikke!

NOMINERT: Mariann Hole spilte Vera i den kritikerroste TV-serien «Halvbroren» på NRK. Både Hole og serien er nominert under Gullruten. Foto: NRK
NOMINERT: Mariann Hole spilte Vera i den kritikerroste TV-serien «Halvbroren» på NRK. Både Hole og serien er nominert under Gullruten. Foto: NRK Vis mer
SEOGHØR.NO: Skuespiller Mariann Hole (31) er nominert i to kategorier under årets Gullruten-prisutdeling - både som «årets beste kvinnelige skuespiller», og sammen med de andre i den kritikerroste NRK-serien «Halvbroren» for «årets beste TV-drama».

Hole ankom festlighetene i Greighallen med en herremann, som raskt smatt unna da 31-åringen gikk opp den røde løperen.

- Hvem er det du har med deg i kveld?

- Det er kjæresten min. Men han gikk for å hente øl til oss! Eigil heter han, og jobber i reklamebransjen, avslørte Hole overfor Seoghør.no om Oslo-guttkjæresten Eigil Langmark (37), som jobber som regissør i Sheriff Film Company.

Hole stilte i en rålekker rød kjole, som hun fortalte at venninnene hennes hadde plukket ut for henne.

- Den er fra vintage-butikken Frøken Dianas Salonger, som venninnene minne jobber i. De hjalp meg med å velge kjolen. Jeg ville ha noe som både var behagelig å ha på seg, og så glamorøst ut. Valget falt på denne.

Se kjolene fra den røde løperen og vår spesial-sending her! 

31-åringen fortalte videre at hun var stolt og ydmyk over å være nominert i hele to kategorier under kveldens show.

- Jeg gleder meg veldig, og heier på at det blir gull i hvertfall i én av kategoriene. Men det er bare gøy å ha vært nominert også! 

Mariann Hole har fått knallgode kritikker for sin rolle i «Halvbroren», hvor hun spilte tobarnsmoren Vera som under frigjøringsdagen i 1945 blir utsatt for overgrep loftet i bygården hun bor i.

- Frigjøringsdagen var jo for tre dager siden, tenkte du ekstra over denne dagen i år etter å ha spilt Vera?

- Ja, jeg gjorde faktisk det! Jeg tenkte at det jo egentlig på denne dagen var 68 år siden hun ble voldtatt, og at 68 år egentlig er ganske kort tid siden, forteller Hole videre.

Skuespillerinnen er godt i gang med ny jobb, og spiller til høsten modellen og danseren Lulu på Nationalthearet - et stykke som handler om seksuell frigjøring, og som frister med drugs og rock’n’roll.

Under rød løper-showet i Bergen lørdag ettermiddag fortalte Hole at det er en krevende rolle:

- Det er kanskje en av de største og mest krevende rollene jeg har hatt. Også fysisk. Det handler jo mye om sex, og jeg bruker mye tid på å finne den seksuelle kraften, for å si det sånn.

- Og hvordan finner man den?

- Jeg har heldigvis gode kolleger som hjelper meg og gir meg veiledning og tilbakemeldinger, forteller hun lurt videre.

Mariann Hole var tidligere kjæreste med «Kon-Tiki»- og «Dag»-skuespiller Anders Baasmo Christiansen (36), som det ble slutt med i november i fjor. Da hadde de to vært kjærester i fem år.

Baasmo Christiansen var også til stede på Gullruten, hvor han blant annet var nominert i kategorien årets beste mannlige skuespiller for sin rolle i «Dag». 

LES OGSÅ: Leo Ajkic viste gulltenner på rød løper  
LES OGSÅ: - Du er min Bond-babe i kveld
LES OGSÅ: - Det er litt tilløp til panikk før Gullruten
LES OGSÅ: - Jeg skal i hvert fall ha pause i to måneder
LES OGSÅ: Denne gangen husket han å takke henne