«Askeladden»-premiere:

Kom i bunad på kinopremiere

Kjendisene trosset regnet for å delta på «Askeladden»-premiere torsdag kveld.

FESTKLEDD: Alexandra Gjerpen var kledd i fantasistakk for festpremieren på «Askeladden - I Soria Moria slott» torsdag kveld. Her sammen med kollagaene Elias Holmen Sørensen og Mads Sjøgård. Foto: Espen Solli / Se og Hør
FESTKLEDD: Alexandra Gjerpen var kledd i fantasistakk for festpremieren på «Askeladden - I Soria Moria slott» torsdag kveld. Her sammen med kollagaene Elias Holmen Sørensen og Mads Sjøgård. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert

Torsdag kveld tok flere kjendiser turen til Colosseum kino på Majorstuen i Oslo for å se den nye «Askeladden»-filmen, «Askeladden - I Soria Moria slott». Dette er den andre filmatiseringen av eventyret.

I hovedrollen som prinsesse Kristin finner vi skuespiller Eili Harboe (25). Hun dukket opp på den røde løperen ikledd en hvit kjole, og gledet seg til å se filmen. 25-åringen er for øvrig nybakt kone, etter at hun i begynnelsen av august ga sitt «ja» til regissør Stian Kristiansen (46).

- Det er veldig bra å være nygift, sier hun til Se og Hør før kinopremieren.

TRIO: Eili Harboe sammen med regissør Mikkel Brænne Sandemose og medskuespiller Vebjørn Enger. Foto: Espen Solli / Se og Hør
TRIO: Eili Harboe sammen med regissør Mikkel Brænne Sandemose og medskuespiller Vebjørn Enger. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Eili Harboe dukket opp på den røde løperen sammen med filmens regissør Mikkel Brænne Sandemose (44) - som for anledningen var kledd i bunad - og Vebjørn Enger (23), som spiller Askeladden i den nye filmen.

HOVEDROLLE: Eili Harboe spiller prinsesse Kristin i filmen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
HOVEDROLLE: Eili Harboe spiller prinsesse Kristin i filmen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Både Harboe og Enger er også aktuelle i TV2-serien «Hjerteslag» om dagen, der de spiller ekskjærester. Å være aktuell med to ting på en gang er både gøy og nytt for Enger.

- Det er veldig hyggelig, det. Det er jo hyggelig å være aktuell i det hele tatt, som oftest så er jeg ikke det. Så dette er en fin forandring, ler han.

Kledd for anledningen

En annen som var på plass under premieren, var «Unge Lovende»-skuespiller Alexandra Gjerpen (34).

- Det er topp stemning, vi er jo på festpremiere, så det kan ikke bli bedre enn det, forteller hun til Se og Hør på den røde løperen.

Også hun hadde kledd seg for fest, i en fantasibunad fra norske Eva Lie.

- Jeg måtte jo nesten det, når det er «Askeladden»-premiere da, vet du.

FLOTT: Alexandra Gjerpen strålte i fantasistakk. Foto: Espen Solli / Se og Hør
FLOTT: Alexandra Gjerpen strålte i fantasistakk. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

Ønsker en tredje film

Gjerpen har også en rolle i den nye filmen, og er spent på mottakelsen den vil få. Hun tror imidlertid at publikum kommer til å like filmen.

TRIO: Alexandra Gjerpen sammen med Elias Holmen Sørensen, som spiller Pål Askeladd i filmen, og Mads Sjøgård, som spilte samme rolle i den første filmen. Foto: Espen Solli / Se og Hør
TRIO: Alexandra Gjerpen sammen med Elias Holmen Sørensen, som spiller Pål Askeladd i filmen, og Mads Sjøgård, som spilte samme rolle i den første filmen. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Nå er jeg kanskje litt overmodig her, men jeg har jo sett filmen en gang tidligere, da vi viste den frem i Haugesund. Der var det et veldig flott publikum, så jeg tror og håper at folk kommer til å se at det er en bra og en morsom film.

Hun håper også at det kommer en tredje film, da hun veldig gjerne har lyst til å være med videre på et nytt, spennende «Askeladden»-prosjekt.

Familiefilm

I den andre «Askeladden»-filmen, som nå er å se på kino rundt om i landet, legger Espen Askeladd og prinsesse Kristin ut på en farlig ferd på leting etter slottet Soria Moria og kilden «Livets vann» - det eneste som kan redde kongeriket.

Filmen er i sjangeren eventyr/familiefilm, og flere av kjendisene på den røde løperen tok, passende nok, med seg familien sin på festpremieren i Colosseum.

Blant disse var skuespiller Thorbjørn Harr (45), som også har en rolle i den nye kinofilmen, og NRK-profilene Thomas Felberg (47) og Ingrid Gjessing Linhave (42):

PREMIERE: Thorbjørn Harr var på plass på den røde løperen torsdag. Foto: Espen Solli / Se og Hør
PREMIERE: Thorbjørn Harr var på plass på den røde løperen torsdag. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
PREMIERE: Ingrid Gjessing Linhave tok med seg familien. Foto: Espen Solli / Se og Hør
PREMIERE: Ingrid Gjessing Linhave tok med seg familien. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
PREMIERE: Thomas Felberg med kona og deres to døtre. Foto: Espen Solli / Se og Hør
PREMIERE: Thomas Felberg med kona og deres to døtre. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Slår tilbake mot ryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer