Dennis Siva Lie:

- Kom gråtende hjem fra skolen

«Kompani Lauritzen»-Dennis om den spesielle skoleerfaringen.

«KOMPANI LAURITZEN»: Dennis Siva Lie har ikke noe problem med voksenkjeft - det er han vant til. Reporter: Celina Morken. Klipp: Anna Celine Hanisch Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det norske folk benket seg foran TV-skjermen for å se kjendisene i «Kompani Lauritzen» slite og streve for å ta seg videre i realitykonkurransen.

På veien møter deltakerne en god del «voksenkjeft» fra et strengt og kravstort befalskorps. Noen synes kanskje det er utfordrende å følge ordre til enhver tid, men for Dennis Siva Lie (28) var ikke det noe nytt.

I lørdagens episode ble det imidlertid kjent at han trakk seg fra konkurransen. Les mer om det her!

Overfor Se og Hør forteller 28-åringen om hvordan han opplevde både streng disiplin og det å bli slått av læreren sin da han gikk på barneskole i utlandet.

MISFORSTÅELSE: Da Dennis Siva Lie var korporal inne på «Kompani Lauritzen» skjedde det noe som førte til at produksjonen måtte beklage seg. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

Flyttet utenlands

- Jeg har null problem med å få voksenkjeft. Jeg har hatt veldig strenge foreldre, og setter mye press på meg selv til å faktisk være flink og yte mye. Men jeg har også mottatt mye kjeft fra voksne, og innsett at jeg ikke kan kontrollere hva de velger å si om meg. Jeg tar med meg det gode og så glemmer jeg alt det dårlige.

Den egenskapen tror han bunner i oppveksten. Faren hans er fra Sri Lanka, og da Lie var syv år flyttet familien til farens hjemland for å bo der i ett år.

- Det var både et veldig rart og et veldig gøy år. Man kommer til et helt nytt land og opplever mye rart, forteller han, og legger til at han hadde besøkt landet én gang før.

«KOMPANI LAURITZEN»: Flere av deltakerne faller om etter en ekstra krevende oppgave i onsdagens episode. Video: TV 2. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

- Kom gråtende hjem

Som syvåring måtte han gå på skole, men opplegget i Sri Lanka var imidlertid litt annerledes enn hva vi er vant med i Norge, forteller han.

- Skolen varte fra syv-åtte om morgenen til tre-fire om ettermiddagen, så det var det jeg likte minst med hele opplegget. Også måtte vi hver mandag møte opp foran rektors kontor for at de skulle sjekke om vi hadde klipt neglene og at uniformen satt riktig.

Og om han, mot formodning, skulle gjøre det dårlig på skolen, så vanket det fysisk straff.

- Hvis jeg fikk feil på en prøve, så ble jeg slått av læreren og kom hjem gråtende fra skolen, minnes han i dag.

KONSENTRERT: Dennis Siva Lie under evnetesten i «Kompani Lauritzen». Her med Ruben Markussen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KONSENTRERT: Dennis Siva Lie under evnetesten i «Kompani Lauritzen». Her med Ruben Markussen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Han husker spesielt én hendelse hvor de hadde diktat i engelsk.

- Jeg hadde gjort det dårligst i klassen og læreren skulle nok bruke meg som et eksempel, så hun tok meg opp foran klassen. Det var 13 ord og jeg fikk tolv feil, så da var det tolv slag på hver hånd.

TÅRER: Tone Damli bryter ut i tårer når hun tenker på avreise til «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

- Fikk ingen venner

Lie gikk på en engelsk privatskole i Sri Lanka, men selv om han lærte seg språket så slet han med det sosiale.

- Jeg fikk ingen venner på skolen. Jeg klarte ikke å forholde meg til noen av dem. Også var det ikke akkurat noe friminutt, bare en kort matpause.

Til tross for en mindre bra opplevelse med skolesystemet, så ser 28-åringen på året i Sri Lanka som et fint minne.

- Utenom skolen så var det et fristed. Jeg har en stor del av barndommen knyttet til det stedet, og det er veldig fint å tenkte tilbake på. Bare det å være omringet av så vakker natur, og vi var mye ute og lekte i skogen.

Imidlertid legger han ikke skjul på at det også var godt å komme tilbake til Norge etter at det annerledes året var omme, og at han føler seg heldig over å bo nettopp her.

POSITIV: Dennis Siva Lie har vist seg som en positiv og glad type i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
POSITIV: Dennis Siva Lie har vist seg som en positiv og glad type i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Det å komme tilbake til Norge var en gullbillett uten like. Bare det å ha rent vann, kunne spise så mye man ville og ha muligheten til å jobbe med det jeg gjør.

Onsdag formiddag ble det kjent at Lie nå, etter to og et halvt år, er ferdig i NRK. 28-åringen har jobbet i NRK-programmet «Newton», og i fjor var han programleder for «Superkroppen».

Nå er han i gang med å lage en YouTube-kanal for å fremme norsk teknologi. Det røpet han selv overfor «God kveld Norge».

LES OGSÅ: - Jeg ble aldri mett

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer