Petter Northug:

Kom fra barneskiskole

Petter Northug kom fra en jobb som barneinstruktør på Trysil da han ble tatt for råkjøring og narkotikabeslag torsdag.

DETTE ER SAKEN: Petter Northug kom fra instruktørjobb på Trysil sommerskiskole da han ble stoppet av politiet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld ble Petter Northug stoppet av politiet etter å ha kjørt i 168 km/t i en 110-sone. I tillegg ble det gjort funn av kokain i leiligheten hans.

Tidligere samme dag var Petter Northug barneinstruktør på en sommerskiskole i Trysil.

Kom fra barneskiskole

Trysil Sommerskiskole arrangeres årlig for langrennsløpere, skiskyttere og kombinertløpere født mellom 2002 og 2009. I år har blant andre Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund og Petter Northug vært instruktører på skiskolen.

Northug var instruktør ved skiskolen torsdag 13. august - samme dag som han ble tatt for råkjøring og narkotikabeslag.

- Petter Northug var instruktør på Trysil Sommerskiskole torsdag 13. august, som avtalt. En jobb han som vanlig utførte på en utmerket måte, sier arrangerende leder Svein Skarpmo ved Trysil Sommerskiskole til Dagbladet.

Skarpmo sier at Northug har vært instruktør for ungdom på arrangementet i sju år.

Lederen har ikke oversikt over når den tidligere idrettsutøveren dro fra Trysil, men forteller at han var til stede under hele arrangementet. Skiskolen var i henhold til programmet ferdig klokka 18.00. Øst politidistrikt bekrefter til Dagbladet at Northug ble stoppet klokka 20.15 på E6 ved Ullensaker.

En tur fra Trysil til Ullensaker tar ca to timer. Dermed kan det tyde på Northug kom fra instruktørjobben da han ble stoppet av politiet.

SAKSØKT: Petter Northug og Aylar Lie ankom Oslo tingrett mandag. Video: Per Ervland. Reporter: Trym Mogen Vis mer

- Framsto normal

Dagbladet har snakket med en mann som forteller at han var til stede i Trysil mens skiskole-arrangementet pågikk. Mannen sier at han ved 17-tida torsdag så Northug være kommentator under en konkurranse tilknyttet skiskolen.

- Da sto jeg en meter fra Northug. Han framsto normal for min del. Det var ingenting spesielt.

Mannen forteller at han gikk fra arrangementsområdet kort tid seinere, men at han fikk inntrykk av at konkurransen skulle fortsette, med Northug som kommentator.

Tidligere straffedømt

Northug har tidligere sonet en dom for fyllekjøring. Den tidligere langrennsstjerna hadde en promille på 1,65 da han kjørte i 80-90 km/t i en 40-sone, og krasjet i et autovern i Trondheim i 2014.

Som følge av hendelsen gikk 34-åringen med fotlenke i 50 dager.

- Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort, sa Northug i en pressemelding den gang.

Dagbladet har fredag og lørdag forsøkt å nå Petter Northug for en kommentar, foreløpig uten å lykkes.

LES OGSÅ: - Det som skjedde har forandret meg veldig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer