Rachel Bilson og Miranda Clarke:

Kollegene bryter stillheten

Mischa Bartons uttalelser om tiden i «The O.C.» har fått medskuespillere til å reagere.

MOTSVAR: Kollegene fra TV-serien reagerer på Mischa Bartons uttalelser. Foto: Warner Bros Tv / Shutterstock / NTB
MOTSVAR: Kollegene fra TV-serien reagerer på Mischa Bartons uttalelser. Foto: Warner Bros Tv / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mischa Barton (35) var bare 17 år gammel da hun begynte å spille rikmannsjenta, «Marissa Cooper» i den ikoniske TV-serien, «The O.C».

Serien utspilte seg over fire sesonger, men etter den dramatiske avskjeden med Bartons karakter i sesong tre ble det annonsert at hun hadde valgt å forlate showet.

Nylig åpnet Barton seg om hva som egentlig foregikk bak scenen.

Mobbet på sett

- Nå som vi lever i en tid da vi snakker ut om våre opplevelser, og kvinner står frem med det som egentlig skjer bak scenen og hvordan de har blitt behandlet er det annerledes, sa Barton til E! News i et lengre intervju.

Barton fortalte at hun slet med å finne en balanse mellom jobben hun elsket og et dårlig arbeidsmiljø. Ifølge henne var arbeidspress og mobbing fra mannlige kollegaer faktorer som spilte inn i hennes beslutning om å forlate showet.

- Jeg tror det var den indre kampen. Det var folk på settet som var veldig slemme mot meg. Ikke det beste miljøet for en ung, sensitiv jente som også ble kastet rett ut i stjernestatus, fortalte hun.

NY SERIE: HBOs nye serie «Industry» er noe for seg selv. Vi elsker den. Video: HBO/ Rød Løper Vis mer

Motsvar

«The O.C.»-kollegene Rachel Bilson (39) og Melinda Clarke (52) har beholdt vennskapet etter innspillingen av TV-serien, og driver i dag en podkast med navn «Welcome to the OC, Bitches!» sammen.

I tirsdagens episode av podkasten kom de med en teaser på neste ukes podkastepisode, hvor komiker Danny Pellegrino (35) er gjest, og ikke overraskende er Bartons intervju et av temaene.

Det melder blant andre People.

- Du vet, Melinda og jeg snakket om det umiddelbart etter at intervjuet kom ut. Og vi bare: «Vent, hva?», innrømmer Bilson til Pellegrino.

«The O.C.»-duoen innrømmer at de ble overrasket over Bartons kommentarer, men Clarke legger til at de to bare kan snakke om sine egne opplevelser, og at de ikke vil uttale seg på vegne av noen andre.

Hun sier seg imidlertid enig i at det var mye press og hardt arbeid, og at det kunne bli mye for en såpass ung person.

- Men noen av kommentarene var veldig forvirrende for meg, legger Clarke til.

VIL FJERNE TABU: Den polske drama-komedien «Sexify» er på topplista på Netflix i Norge, og den hylles for fokuset på kvinner og sex. Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

Avviser beskyldningene

Ifølge Bilson skal Barton ha sagt i intervjuet med E! News at hennes avslutning i serien startet da førstnevntes karakter brått ble en av hovedpersonene.

- Det er faktisk helt feil og det var ikke det som skjedde i det hele tatt. Jeg tenkte bare: «Dette er feilinformasjon. Hvor skal vi med dette og hva prøver vi å si?» sier Bilson i podkasten.

Bilson og Clarke forteller at årsaken til at de tar opp temaet i podkasten sin, er fordi de håper på å nå ut til Barton. De vil at hun skal høre dem snakke om det, og deretter si seg villig til å stille opp i podkasten slik at de kan høre hele hennes historie og det hun sier hun har opplevd.

Foreløpig er det ikke kjent om Mischa Barton skal gjeste «The O.C.»-podkasten i fremtiden, men det gjenstår å se. Hun har heller ikke hittil uttalt seg etter Bilson og Clarkes uttalelser.

COMEBACK: Det er duket for en ny sesong av «The Hills: New Beginnings», og Kristin Cavallari gjør comeback. Video: MTV Vis mer

«Drept av showet»

Barton har også tidligere snakket ut om presset av å være en tenåringsstjerne. I 2009 ble hun innlagt på psykiatrisk institusjon som følge av rusmisbruk og psykiske problemer.

- Jeg måtte bygge vegger rundt meg og finne måter å håndtere kjendisstatusen som ble kastet spesifikt på meg. Jeg følte meg bare veldig sårbar, har hun tidligere uttalt.

Da produksjonen av tredje sesongen nærmet seg slutten, fikk Barton tilbud fra produsentene om å fortsette eller å bli «drept av showet».

Hun tok imot tilbudet og forlot serien på slutten av sesongen, da karakteren hennes omkom i en bilulykke.

HENNES STØRSTE ROLLE: 29 år gamle Eve Hewson har hovedrollen i sukesserien «Behind Her Eyes». Hun er datteren til en berømt stjerne! Video: Netflix / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med sjeldne bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer