Even Rognlien:

Kollegaer i sorg: - Fryktelig synd

Flere minnes den kjente radioprofilen.

49 ÅR GAMMEL: Radioprofilen gikk bort mandag etter kort tids sykdom. Foto: P4
49 ÅR GAMMEL: Radioprofilen gikk bort mandag etter kort tids sykdom. Foto: P4 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kom nyheten om at radioprofil og P4-legende Even Rognlien har gått bort. Han ble 49 år gammel, og gikk bort mandag på Akershus Universitetssykehus etter kort tids sykeleie.

Dødsfallet har etterlatt flere av Rognliens bekjente i sorg. Overfor Se og Hør har artist Didrik Solli-Tangen (35) uttrykt hvor trist dette er.

- Det var veldig trist å høre. Jeg har jo jobbet litt med Even på P4 i min karriere, og vi har gjort masse morsomt sammen. Dette er fryktelig synd.

I SORG: Solli-Tangen jobbet med Rognlien i P4. Foto: Cornelius Poppe / NTB
I SORG: Solli-Tangen jobbet med Rognlien i P4. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer

Også P4-kollegaene Elisabeth Carew (37) og Marius Kopperud er i dyp sorg etter tapet av Rognlien.

- For meg var Even en litt mystisk og kul fyr. En radiolegende som har inspirert alle han har jobbet sammen med og som vil bli dypt savnet i korridorene på huset her, deler Carew.

KOLLEGA: Elisabeth Carew minnes Rognlien som en radiolegende. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KOLLEGA: Elisabeth Carew minnes Rognlien som en radiolegende. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Kopperud minnes den tidligere musikksjefen med varme ord:

- Han var et varmt, intelligent og humoristisk menneske. Han hadde en profesjonalitet av en annen verden, og vi kommer til å savne ham både som venn og kollega.

BISETTES: Skuespiller Frøydis Armand, som døde 11. oktober, bisettes torsdag formiddag fra Vestre gravlund Nye Kapell. Reporter: Elise Violeta Ness Aksnes. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

- Veldig mange som er glad i Even

Michael Andreassen har jobbet med Rognlien i hele 26 år. Han mottok nyheten om dødsfallet med stor sorg.

- Det er jo bare et sjokk. Det har ikke gått helt opp for meg ennå at han er borte. Jeg var veldig glad i han. Vi er veldig mange som er glad i Even. Det er ufattelig og dette kom brått på, sier Andreassen til Se og Hør og fortsetter:

I SJOKK: Michael Andreassen jobba med Rognlien i 26 år. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
I SJOKK: Michael Andreassen jobba med Rognlien i 26 år. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Som radiomann var han et forbilde for alle tror jeg. På radiohåndverket var han helt fantastisk. Han mistet aldri den gløden og den ønsket om at det skulle låte perfekt.

Han beskriver kollegaen som en kreativ og morsom person med en glødende engasjement.

- I P4 er vi som en liten familie og nå har vi mistet en i familien vår. Det er fryktelig tungt, sier Andreassen.

OMKOM: Tidligere blogger og influenser Tuva Willassen (28) omkom i en drukningsulykke i Tyrkia. Nå minnes hun av både tidligere bloggkollegaer og venninner. Foto: Privat Vis mer

- Helt ubegripelig

Bjørn Faarlund har i en årrekke vært å høre i «P4s Radiofrokost». Han minnes Rognlien som en pioner for norsk radio.

- Det er helt ubegripelig at han er borte, vi er i sjokk alle sammen. Vi var helt uforberedt på at vi aldri skulle få se ham igjen. Han har vært i P4 helt fra starten, han begynte da han var veldig ung, forteller han til Se og Hør fortsetter:

UBEGRIPELIG: Faarlund anså Rognlien for å være en pioner i norsk radio. Foto: P4
UBEGRIPELIG: Faarlund anså Rognlien for å være en pioner i norsk radio. Foto: P4 Vis mer

- Han var en pioner for nærradio i Radio Oslofjord og var god på å lage kommersiell radio som folk hadde lyst til å høre på. Så begynte han i P4 og var med å utforme musikkprofilen, og sendte i alle år «Midt i trafikken». Hundretusener har hatt han som følge i bilen på vei hjem hver dag.

Faarlund kan fortelle at Rognlien var en person som krevde lite oppmerksomhet. Det han var mest opptatt av som yrkesmann var at det han lagde fikk skinne, framfor han selv.

ADJØ: Da Ari Behn døde i 2019, tok Hans-Erik Dyvik Husby et rørende avskjed med kameraten i minnestunden. Fredag 19. november 2021 gikk Dyvik Husby også bort, 49 år gammel. Video: Se og Hør Vis mer

- Han var opptatt av å vise fram det han hadde gjort, men var ellers beskjeden og ville ikke ha så mye av æren. Men det fikk han seinest under Prix Radio, hvor han fikk en pris for bare noen uker siden.

Rognlien skal ha vært en god samtalepartner, og Faarlund forteller at de kunne sitte sammen å prate i timevis om spennende ting av forskjellige slag.

- Even var en veldig fin fyr. Og han var, som en av favorittlåtene hans het: «Larger than life», avslutter Faarlund.

- Jeg er i dyp sorg

Også Reidar Buskenes, kjent som programleder i P4 og fra blant annet VikingLotto har delt minneord med Se og Hør.

- Det føles helt uvirkelig å miste en så nær venn og kollega og tanken på at jeg ikke skal slå meg ned i studioet hans igjen er så uendelig trist. Mens P4-musikken gikk ut til lytterne våre prøvde vi å løse både hverandres problemer og verdensproblemer. Jobb og privatliv ble flettet sammen til meningsfylte dager.

FARVEL: Jan Thomas lar oss bli med i begravelsen til faren i «Jan Thomas' Verden». Reporter: Jonas Hammer. Video: Julie Easter / Dplay / Rød Løper Vis mer

Han er ærlig på at han tar dødsfallet tungt.

- Jeg er i dyp sorg og savnet vil bli tungt å forholde seg til fremover. Tankene mine går til hans nærmeste familie og hans eminente produsent, Marius Torgersen, sier Buskenes.

LES OGSÅ: Døde med seks dagers mellomrom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer