Helene Spilling:

Kollapset på sofaen

Holdt vanskelighetene for seg selv.

VANSKELIG: Helene Spilling har slitt med både depresjon og spiseforstyrrelser. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
VANSKELIG: Helene Spilling har slitt med både depresjon og spiseforstyrrelser. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Proffdanser Helene Spilling (26) er for tiden aktuell i det populære NRK-programmet «Mesternes mester». Sammen med ti andre idrettshelter kjemper hun om den gjeve tittelen.

Under fredagens episode deler Spilling åpenhjertig om at hun har slitt med både depresjon og spiseforstyrrelse tidlig i tjueårene.

Spilling flyttet nemlig til Litauen for dansen. Grunnen var at dansepartneren var derfra.

HOUSETOUR: Vi fikk ta en titt inni huset hvor deltakerne bor mens de spiller inn «Mesternes mester». Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Luna Lea. Vis mer

- Livet mitt i Litauen var ganske ensomt. Jeg hadde jo denne partneren min, men vi hang jo ikke på fritiden. Jeg hadde ikke noen dansere på studioet mitt på min alder, og aldri noen jeg fikk noe særlig kontakt med, sier 26-åringen i episoden.

Tross ensomhet kastet ikke Spilling inn håndkle, og ble dermed boende i Litauen i to og et halvt år.

- Det tok litt tid før jeg skjønte selv at jeg ikke hadde det bra, og det tok i hvert fall lang tid før jeg skjønte at det muligens var depresjon og spiseforstyrrelser, som det faktisk var. Den overgangen skjedde så gradvis at du ikke får det med deg selv engang.

HOT: Selv om «Skal vi danse» går mot slutten, virker det som om stemninga mellom Aleksander Hetland og Helene Spilling aldri har vært så hot som nå. Slik svarer de på romanseryktene. Reporter: Maria Ludvigsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Spilling holdt imidlertid vanskelighetene for seg selv.

- Jeg hadde ikke lyst til at noen skulle bekymre seg eller snakke meg ut av situasjonen, for jeg hadde lyst til å klare det. Jeg var så sta på at dette ikke skulle bryte meg ned eller gjøre at jeg sluttet å danse.

En dag gikk det ikke lenger, tilbake i Norge kollapset hun på sofaen til foreldrene. Fra det øyeblikket, 24-år gammel, måtte hun legge danseskoene på hylla.

For en knapp måned siden fortalte den tidligere proffdanseren overfor Se og Hør at det var en lettelse å flytte tilbake til Norge etter tiden i Litauen.

HOLDER KONTAKTEN: Helene Spilling forteller at hun fortsatt holder kontakten med «Skal vi danse»-dansepartneren Aleksander Hetland. Reporter: Sofie Losen. Video: Nora Skavhaug Vis mer

- Det var veldig godt å ha familie og venner som støttet meg, så det gikk fort bedre. Sånne ting sitter jo alltids litt igjen, men det var veldig fint å komme hjem.

Hun fortalte også at hun ikke angret på oppholdet, selv om hun har innsett at hun kommer til å bære det med seg en god stund.

- Jeg valgte å bli der hver eneste dag, det å fortsette å være der var et valg jeg tok - selv om jeg ikke hadde det bra og det kanskje hadde vært bedre for meg å flytte hjem. Men det er opp til meg og det er mitt ansvar å ta vare på meg selv og passe på at de menneskene rundt meg er bra for meg, sa hun den gang.

LES OGSÅ: - Hadde det ikke bra

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer