Rune Kjos:

«Kokte» hamsteren i badstua

- Utrolig tragisk, mener dyrevernsorganisasjonen NOAH.

UHELL: Programlederen ble fortvilet da han innså hva som hadde skjedd. Foto: Espen Solli / TV 2
UHELL: Programlederen ble fortvilet da han innså hva som hadde skjedd. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rune Kjos (50) har bakgrunn som både søppelbøtte-reparatør og radioprofil. De siste 20 årene har han vært hos TV 2, og i den anledning har han gjort et større portrettintervju med arbeidsgiveren.

Der snakker han ut om veien til TV 2. I 2004 ble han hentet inn til TV 2s nyopprettede radiokanalen, Kanal 24.

50-åringen var naturligvis glad for å ha fått jobben, og bestemte seg fort for at signeringen måtte feires.

Skulle feire i badstua

Til TV 2 forteller Kjos at han som selverklært badstue-entusiast bestemte seg for å fyre opp familiens sauna for å ha en liten fest for seg selv.

SNAKKER IKKE: Lina Adampour valgte å trekke seg fra «Farmen Kjendis» etter kommentarer og vitser fra Ørnulf Høyer. I søndagens episode må storbonden svare for seg. Video: Rød Løper/ TV 2 Vis mer

Det programlederen imidlertid hadde glemt var at familiens kjæledyr, hamsteren Nick, hadde flyttet inn der kvelden før.

Hamstere er nemlig nattdyr, og kan fort finne på å lage leven mens resten av huset sover. Nick ble derfor plassert i badstua slik at han kunne løpe i hamsterhjulet uten å vekke noen.

Nick befant seg fremdeles i badstua da Kjos fyrte opp.

Ble tilgitt

- Jeg skrudde opp temperaturen til 80 grader. Så tok jeg meg en øl, og snakket med han som skulle bli sjefen min. 45 minutter seinere gikk jeg inn i badstua igjen, og da var skaden skjedd. Nick var død. Jeg hadde glemt at han var der, forteller Kjos.

TV 2-profilen skal ha blitt svært fortvilet - barna hans tok heller ikke den tragiske ulykken godt, og ropte: «Pappa! Du har drept Nick!».

TØFF TID: Influenser Sara Emilie Tandbergs liv ble snudd på hodet, da sønnen hennes fikk diagnosen diabetes type 1. Nå forteller hun om den tøffe livsendringen. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch / TV 2 Play Vis mer

Reagerer

- Den beskrevne hendelsen er utrolig tragisk, forteller leder i dyrevernsorganisasjonen NOAH, Siri Martinsen, overfor Se og Hør.

Hun mener historien til Kjos illustrerer hvor viktig det er å ha fokus på dyrenes behov, spesielt når man har små dyr som selv ikke kan komme seg ut av en farlig situasjon.

- Dessverre vet vi om flere tilfeller der smådyr - og særlig dyr som holdes i bur - har dødd en lidelsesfull død på grunn av manglende kunnskap eller uhell fra eiers side. Det er ekstra viktig å passe på hele tida når man har ansvar for små dyr som lett kan skades.

Martinsen understreker at de likevel ikke har hørt akkurat slike historier.

- Samtidig vet vi at det er mørketall når det gjelder hva smådyr blir utsatt for i private hjem - enten ved uhell eller ved vanskjøtsel.

Se og Hør har forsøkt å få en kommentar fra Rune Kjos gjentatte ganger, foreløpig uten hell.

LES OGSÅ: - Ekstremt krevende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer