DREPTE OG SPISTE: Tidligere Mr. Gay UK Anthony Morley (t.v) inviterte sin elsker Damian Oldfield (t.h) på middag. Lite ante han at det var han som var hovedretten... Foto: Faksimile Gaysir
DREPTE OG SPISTE: Tidligere Mr. Gay UK Anthony Morley (t.v) inviterte sin elsker Damian Oldfield (t.h) på middag. Lite ante han at det var han som var hovedretten... Foto: Faksimile GaysirVis mer

Kokt og spist av elskeren

Damian trodde han skulle på romantisk middag for to...

SEHER.NO: Tidligere "Mr. Gay UK", Anthony Morley (36),  kan se frem til 30 år bak murene etter at han ble dømt skyldig i en bisarr rettsak tidligere i oktober, melder britiske Times Online.

Grunnen? Han drepte og spiste sin elsker som han hadde invitert på middag.

Det makabre drapet skjedde i april da den utdannede kokken Morley inviterte sin tidligere elsker, reklameagenten Damian Oldfield (33), til middag hjemme hos seg selv i Leeds.

Men vennen hadde neppe takket ja til invitasjonen om han hadde visst at det var han selv som skulle være hovedretten...

Da politiet kom til stedet fant de Oldfields kropp, naken og blodig på et soverom i andre etasje. Deler av kroppen så ut til å være borte, men ikke lenge.

På kjøkkenet i første etasje fant politiet seks biter kokt menneskekjøtt marinert i olivenolje og urter på en kuttefjøl. En annen bit ble funnet i en søppelpose, delvis oppspist av drapsmannen, kom det frem i retten.


Juryen brukte under tre timer på å komme til enighet om drapsmannens straff.

De to mennene hadde kjent hverandre i mange år og var på et tidspunkt også romantisk involvert. I ukene før det morbide drapet ble paret sett flere ganger sammen på homobarer rundt i Leeds-området.

- Slet med seksualiteten
Kvelden før hendelsen ledet en kjede av tekstmeldinger til møtet som skulle føre til reklameagentens sikre død.

Under åpningen av rettsaken hevdet advokatene at Morley lenge slet med seksualiteten sin og hadde forhold med både menn og kvinner.

Oldfield på den annen side hadde lenge vært åpent homofil, og jobbet som selger i homomagasinet Bent. Han ble fremstilt som naturlig åpen og med en sprudlende, flørtende personlighet.

- Han var svært godt likt av sine arbeidskollegaer, var en av kommentarene som ble skrevet ned under minnestunden, ifølge britiske Pink News. 

Og da snakket de om kollegaens menneskelige kvaliteter...

Etter å ha drukket tett på en bar, dro paret hjem til Morley, som da forberedte middag til de to, før de gikk opp på soverommet. En venn ringte rett etter midnatt og fikk beskjed fra Morley om at han var "i seng med noen".

Hevdet han ble voldtatt
Den påfølgende morgenen gikk Morley ned til et lokalt gatekjøkken kun iført badekåpe og sandaler, og ba de ansatte om å ringe politiet. Han forklarte at han hadde drept noen som hadde prøvd å voldta ham, før han satt seg ned på trappen og ventet.

Selv hevdet Anthony at han ikke husket stort av drapet på sin tidligere elsker, men ble fortsatt erklært skyldig på alle punkter i retten.

Nå må den nyerklærte kanniblaen forberede seg på å 30 år med vann og brød.

Har du et kjendistips, eller har en bisarr historie? Tips oss her!

LES OGSÅ: Drapstruet fordi han er homofil