Kokkelerer for superstjernene

De norske gutta reiser verden rundt og lager mat til de rike og berømte.

ELSKER JOBBEN: Trond Svendgård (t.v), Tor Jørgen Kramprud Arnesen, Hans-Kristian Larsen og Mathias Spieler Bugge (t.h) drar land og strand for å vise frem deres kjøkkenkunster. Foto: Privat
ELSKER JOBBEN: Trond Svendgård (t.v), Tor Jørgen Kramprud Arnesen, Hans-Kristian Larsen og Mathias Spieler Bugge (t.h) drar land og strand for å vise frem deres kjøkkenkunster. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LOS ANGELES (Seher.no): Robbie Williams, Michael Jackson, Eva Longoria, Mel Gibson og Kevin Costner er bare et knippe av Hollywood-stjernene gutta har fått oppleve på nært hold.

Hans-Kristian Larsen (26), Tor Jørgen Kramprud Arnesen (26), Trond Svendgård (27) og Mathias Spieler Bugge (23) er alle profesjonelle kokker med imponerende merittlister bak seg.

Med på laget har de også Mikkel Dobloug (28) som har hjulpet dem masse med nettverking og satt dem i kontakt med de "riktige" menneskene.

Mens Tor og Trond begge har vært på kokkelandslaget, har de alle drevet eller jobbet på forskjellige anerkjente restauranter som for eksempel Bagatelle i Oslo og Svendgårds i Bodø.

Mathias bor for tiden i Dubai hvor han studerer ved eksklusive Raffles Emirates Academy, men han flyr titt og ofte og møter gutta der det skjer. 
 
Restauranten ble omringet av vakter
Hans var tidligere Kevin Costners privatkokk i Santa Barbara i USA hvor han jobbet på den beste restauranten i byen eid av "Danser med ulvene"-stjernen.

- Allerede den første måneden jeg jobbet der kokket jeg for Jackson-familien. Hele restauranten ble stengt og væpnede vakter omringet den. Plutselig kom Michael inn på kjøkkenet. Da ble jeg så starstruck at jeg ikke klarte å få frem et ord, forteller han til Seher.no.

I 2005 bestemte kompisene, som kaller seg "The Flying Culinary Circus", for å ta et oppdrag sammen i New York. Noe som viste seg å bli en kjempe hit.

- Det tok helt av for vi showet veldig og lagde sinnsyk god mat sammen. Etter dette fikk vi masse nye tilbud, og kastet oss direkte på et fly til Los Angeles som ble akkurat like vellykket, forteller Svendgård som blant annet vant VM i kokkekunst sammen med mesterkokken Charles Tjessem i 2003.

Henvendelsene fortsatte bare å strømme på og snart reiste de sjarmerende stjernekokkene verden rundt for å vise frem sine kjøkkenkunster til berømtheter og kongelige.

Skal feste med Playboy-bunniene
De har sponsorer som Villa Organic, Harlem Gourmet og Heavy Water i ryggen, bruker kun norske råvarer og alt er 100 % økologisk.

I juli skal firerbanden tilbake til Los Angeles og denne gangen er det Hugh Hefners "White Party" som står for tur. Playboy-kongen sparer som kjent ikke på noe når han arrangerer sine gedigne fester, og kokkene ser selvfølgelig frem til en uforglemmelig fest på Hefs Mansion.

- Vi gleder oss til å se hva disse Playboy-damene spiser og til finne ut hvordan de faktisk ser ut, sier Tor samtidig som han avslører noe av det de skal servere.

- Det blir mye forskjellig, men blant annet økologisk fisk og sevjekarameller. Tidligere har vi servert pultost på en stor fest i New York og det ble en kjempe suksess, så det må vi prøver her også.  

- Og så blir det vel noen tilslørte Playboy-piker, ler Svendgård.

Men det er ikke bare den 82 år gamle kvinnebedåreren "The Flying Culinary Circus" skal besøke denne gangen. De skal nemlig også lage mat for pop-prinsen Justin Timberlake (27).

- Sponsoren vår nevnte oss i et møte med Justins manager og han tente på alle plugger. Under en vennemiddag hos Justin vil han ha oss bak grytene, og slikt takker man selvfølgelig ikke nei til, forteller guttene til Seher.no.

De profilerte kokkene gjør alt fra private selskaper for fiffen til koselig hyttecatering for familien på fire.

I august har de ansvaret for hele VIP-avdelingen på Øya-festivalen, mens de stod for all maten på årets Arctic Challenge. De har også kokkelert i 50-årsdagen til Hanne Krogh, for prinsen av Ghana, Wesley Snipes, John Cleese, Macy Grey og de fleste finanstoppene i Norge - bare for å nevne noen.

Drømmer om å bli verdenskjente
Til høsten har "The Flying Culinary Circus" bestemt seg for å dra på en aldri så liten kokketurne. Det hele starter på Crystal Cruises hvor kun kjente stjernekokker har hatt gjestespill før.

- Norske kokker er i verdenseliten og for utlendinger er det utrolig prestisje å kunne si at de har flydd inn kokker helt fra Norge for kveldens middag.

- Hva er det morsomste med jobben deres?

- At det er opplevelser samtidig som jobb og utrolig mye moro. I tillegg får vi innpass på steder man ellers bare kunne drømme om å oppleve som privatperson. Og ikke minst alle invitasjonene til forskjellige steder i verden vi ofte får av gjester etter at maten er servert, sier Svendgård.

Og guttas drøm er klar.

- Å bli verdenskjente kokker og kunne fortsette å reise fra land til land og ta grisemye betalt for hvert oppdrag, ler de. 

LES OGSÅ: Sommerens heteste ungkarer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer