Gullruten 2017:

Kokke-Wenche fikk hedersprisen

«God Morgen Norges» Wenche Andersen fikk den gjeveste prisen under Gullruten fredag kveld. - Jeg er så uendelig glad for denne hyllesten.

HEDERSPRIS: Wenche Andersen fikk årets hederspris i været under TV-bransjens festkveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HEDERSPRIS: Wenche Andersen fikk årets hederspris i været under TV-bransjens festkveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GRIEGHALLEN (Seoghør.no): - Dette er helt utrolig. Jeg er så uendelig glad for denne hyllesten, og blir svært rørt, sier Andersen med bredt smil, etter å ha mottatt Hedersprisen under Gullruten.

  • Se alle prisene nederst i saken.

Den folkekjære kokken har vært å se på skjermen siden oppstarten av «God Morgen Norge» i 1994.

Her disker hun opp med matretter og bakverk før hanen galer.

JUBLENDE: «SKAM«-gjengen vant hele to priser under Gullruten, men alderen til flere av skuespillerne blir et problem på etterfesten. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Selv forklarer hedersprisvinneren at hun gleder seg til å dra på jobb hver eneste morgen - mye takket være gode kolleger.

- Jeg jobber med det jeg elsker, noe som driver meg til å fortsette hver eneste dag. I tillegg har jeg helt fantastiske kolleger, så jeg håper å kunne fortsette med dette i mange år til.

- Verdig vinner

TRIKS: Kjendisene deler triksene sine på rød løper i forkant av Gullruten. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Gullruten er TV-bransjens festkveld, og arrangeres i år for 20 gang.

Overfor Dagbladet forklarer statsminister Erna Solberg, som fikk æren av å dele ut den gjeve prisen, at Andersen er en svært verdig vinner.

- For meg er det alltid hyggelig å komme til Bergen, og spesielt for å dele ut en slik pris. Wenche er en flott dame som har en unik evne til å spre matglede. Det er veldig fortjent.

- Blir det videre feiring for deg i kveld?

- Jeg drar nok en liten tur på etterfesten, men må tidlig tilbake til Oslo i morgen, så det blir med det, sier hun og smiler.

Vil spre matglede

Gjennom årene i programmet har Andersen hatt alt fra franske Paul Bocuse, som grunnla den verdenskjente kokkekonkurransen Bocuse d’Or, Jamie Oliver, Ingrid Espelid Hovig og en rekke norske kokker på besøk i studio.

Hun er opptatt av å spre matglede og å inspiere folk til å ha et sunt kosthold, basert på god, norsk mat. Tidligere denne måneden sa hun til Dagbladet at dietter er noe hun er motstander av.

- Man bør spise sunt og godt for å få god helse. Diett høres ut som om det er noe man spiser for en kort periode. Jeg tror det gjør noe med deg. Du får en negativ innstilling til kosthold og matglede, sa Andersen.

- Kaster for mye mat

TV 2s kokk hadde sin første TV-opptreden sammen med den kjente tidligere NRK-kokken Ingrid Espelid Hovig på 80-tallet. Den gangen jobbet hun for Opplysningskontoret for kjøtt, og var med på tv-kjøkkenet et par-tre ganger.

En av hennes viktigste kampsaker er at vi kaster for mye mat.

- Vi kaster altfor mye mat, det er vi nødt til å slutte med. Og bruk norske råvarer når de er i sesong, sa Andersen.

QUIZ: «Jegertvillingene» Kristine og Johanne Thybo Hansen fikk en utfordring i forkant av Gullruten. Førstnevnte viste også fram kjæresten på den røde løperen. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer