Kojonkoski om suksessen

Mika Kojonkoski blir sett på som redningsmannen i norsk hoppsport, men han innrømmer at mye er blitt ofret på veien...

MIRAKEL-MIKA: Mika Kojonkoski har fått tilnavnet Mirakel-Mika etter å løftet de norske hoppgutta betraktelig de siste årene... Foto: SCANPIX
MIRAKEL-MIKA: Mika Kojonkoski har fått tilnavnet Mirakel-Mika etter å løftet de norske hoppgutta betraktelig de siste årene... Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Satster på hopp-gull!


SEHER.NO: Kojonkoski (42) reddet for alvor et synkende skip da han i 2002 tok over jobben som norsk landslagstrener i hopp...


- Da jeg startet i Norge, hadde jeg ingen idé om hva som hadde gått galt. Men jeg ville dykke ned i det, prøve å samarbeide, være analytisk og ydmyk, forteller suksesstreneren i et intervju med bladet KK.


Mange mener at det er Kojonkoskis evne til å tenke som et lag og hans kvaliteter som lagbygger er hovedgrunnen til at det norske landslaget har tatt steget opp i verdenseliten igjen.


Men Mika innrømmer at det ikke alltid har vært like lett for familien at han har satt karrieren over familien. Første gang han virkelig tenkte over dette var da hans første datter kom til verden.


- Jeg gikk der å trillet barnevognen, og følte meg fortsatt som en guttunge som plutselig skulle være far til dette barnet. Men hovedfokuset mitt var hele veien at familien ville få de beste mulighetene ved at jeg konsentrerte meg om karrieren, skriver Mika i boken sin, "Mika og den gode følelsen".


Han sier også at han ikke helt har blitt voksen ennå, og at han har problemer med å skille mellom viktige og uviktige ting.


- Jeg prøver å minne meg selv på at det som skjer i jobben, er små ting. Det viktigste er å ta vare på barna mine og familien. Men jeg har helt klart investert mye mer energi på andre felt, innrømmer Mika.


- Men du kommer til å bli voksen? , spør journalisten fra KK.


- Kanskje. Jeg er ikke sikker. Men kanskje..., sier hopptreneren.


I Sapporo-VM har Kojonkoskis gutter allerede vunnet bronse og sølv, og nå satser de alt på gull i lørdagens konkurranse.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer