<strong>GIFT:</strong> Pernille Rygg og Christine Koht hadde vært samboere i 23 år da de giftet seg i 2013. I desember ble det kjent at også Pernille var blitt syk. Nå snakker Christine for første gang om konas sykdomsbilde, eksklusivt til Se og Hør. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GIFT: Pernille Rygg og Christine Koht hadde vært samboere i 23 år da de giftet seg i 2013. I desember ble det kjent at også Pernille var blitt syk. Nå snakker Christine for første gang om konas sykdomsbilde, eksklusivt til Se og Hør. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Christine Koht:

Koht med bønn: - Må redde henne

Hele Norge følger Christine Kohts tøffe sykdomkamp. I Se og Hør snakker hun nå ut for første gang om kona Pernille - som også er blitt alvorlig syk.

Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke avslørte komikeren Christine Koht (52) på sin egen Facebook-side at også kona Pernille Rygg (56) var blitt alvorlig syk. I denne ukens utgave av Se og Hør forteller hun nå for første gang om dramaet hun aldri trodde hun skulle oppleve.

Det var i januar det ble kjent at Koht hadde fått en alvorlig kreftdiagnose, og gjennom det siste året har hun delt åpent om sykdommen og prognosene med fansen.

Åpenheten ble hun tildelt prisen «Årets forbilde» for på Se og Hørs kjendisgalla i november. Kona har vært hennes største støttespiller, men har nå blitt alvorlig syk selv. Nå forteller Koht for første gang om konas sykdomsbilde.

<strong>FORTELLER ÅPENT:</strong> I denne ukens Se og Hør kan du lese hele intervjuet med Christine Koht, der hun snakker om både egen sykdom og om konas. Bladet er i salg nå. Faksimile: Se og Hør
FORTELLER ÅPENT: I denne ukens Se og Hør kan du lese hele intervjuet med Christine Koht, der hun snakker om både egen sykdom og om konas. Bladet er i salg nå. Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Må redde henne

Ekteparet er innlagt på hvert sitt sykehus - begge med alvorlige sykdomsdiagnoser. Det var under et besøk på Sunnaas for tre uker siden at komikerens kone brått ble syk.

Hun kom seg overraskende nok hjem til Bislett, tross at hun var svært dårlig. Like etter ble hun lagt inn på Rikshospitalet.

- Hun var veldig syk da hun ble lagt inn på Rikshospitalet. «Du må redde henne, du må redde henne. Hun er livet mitt», sa jeg til overlegen, sier Koht eksklusivt til Se og Hør.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Mannen hun tryglet til, var mannen som selv hadde vært hennes egen lege. Det å få beskjeden om at hennes egen kone, som hadde vært hennes største støttespiller det siste året, også var syk, var vanskelig. Koht sier at kona ligger på samme avdeling som hun i sin tid gjorde.

- Legene jobbet hele natten for å redde henne. For at hun ikke skulle få organsvikt. Hun var døende, forteller Christine, på gråten.

Den sterke og ærlige praten kan du lese i sin helhet i tirsdagens utgave av Se og Hør.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

Tøft år

Det var altså for rundt et år siden at Koht kunngjorde at hun var alvorlig syk. Siden den gang har hun delt åpent med følgerne sine om prosessen og prognosene. I slutten av november valgte hun å være åpen nok en gang, om hvordan det siste året hadde påvirket henne.

«Jeg er så takknemlig for alle kjærlige og rørende meldinger fra dere. Jeg har aldri opplevd så mye omsorg i hele mitt liv», skrev hun innledningsvis.

Videre fortalte 52-åringen at hun aldri har kjent på hvor dyrebart livet er, og at hun ofte får høre at hun er sterk.

«Men jeg er også svak. Kroppen min er enormt sliten etter ett år som dødssyk. Og kanondose med immunterapi, 1000 milligram kortison over lang tid og tre ganger i koma har gitt meg mange skader og nervesmerter», fortsatte hun.

Det siste hun vil, er å måtte bli fraktet til Rikshospitalet med helikopter. Hun har tro på fremtiden, og vil gjerne leve. Hun kunne i samme tekst røpe at en av hennes store drømmer har vært å lage kaffe med kona i jula.

Nå spøker det for det ønsket, dersom kona ikke blir frisk på flekken. Christine Koht og Pernille Rygg hadde vært kjærester og samboere i over 23 år da de giftet seg i 2013. Komikeren giftet seg selvsagt i rosa kjole, mens kona hadde på seg hvit dress.

52-åringen har hele tida vært åpen om at hun setter stor pris på støtten Rygg har vist i denne vanskelige perioden.

Selv om Koht ble flyttet fra Rikshospitalet til Sunnaas, har hun fortalt at det ikke betyr at hun er frisk, men at det er et steg i riktig retning.

- Jeg er ikke frisk, men jeg skal videre. Jeg tar tre måneder av gangen. Man drar ikke til Sunnaas fordi man er i form, men for sakte og sikkert å bli bedre, forklarte hun til Aftenposten.

LES OGSÅ: Dette bildet vekker reaksjoner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer