Grunde Myhrer:

«Kødder du med meg nå?»

«Kompani Lauritzen»-deltakeren ble overrasket da han fikk nyss i en helt spesiell person som var med å redde ham da fallskjermhoppet gikk helt galt.

HANG FAST: Realitykjendis Grunde Myhrer ble hengende fast i et tre etter et fallskjermhopp i Tønsberg. Foto/video: Peder Gjersøe og Grunde Myhrer Vis mer
Publisert

Rekruttperioden i vårens «Kompani Lauritzen» er snart ved veis ende. Blant de 14 kompanirekruttene er tidligere «Paradise Hotel»- og «Skal vi danse»-deltaker, Grunde Myhrer (27).

I mai 2019 opplevde Myhrer det mange vil karakterisere som et mareritt. Han ble nemlig sittende fast i et tre om lag 23 meter over bakken, etter et fallskjermhopp ved Jarlsberg luftsportsenter - et hopp som kunne endt fryktelig galt.

Fenriken setter lagkameratene på plass etter at Thomas Hayes kollapser. Da får Carina Dahl nok. Video: TV 2 / Luna Lea, Rød Løper. Reporter: Thea Hope, Rød Løper. Klipp: Celina Morken, Rød Løper. Vis mer

En storstilt redningsaksjon ble satt i gang for å redde den nå 27 år gamle TV-profilen ned fra treet.

Nesten fire år senere opplevde han å møte en av redningspersonene igjen - under innspillingen av nettopp «Kompani Lauritzen».

- Rakk å tenke: «Helvete»

Men først:

- Jeg var ganske fersk. Det var et nytt hoppfelt for meg, og litt mer vind enn jeg hadde vært vant til. Jeg hadde en annen type høydemåler enn jeg var vant til også. Jeg hadde i tillegg en større skjerm som fungerer mer som et seil i så mye vind. Det var rett og slett mange faktorer som gjorde at jeg som fersk hopper tok feil vurderinger, forteller Myhrer til Se og Hør.

MEDVIKER: Grunde Myhrer er én av 14 deltakere i TV 2-programmet. Foto: Matti Bernitz/TV 2
MEDVIKER: Grunde Myhrer er én av 14 deltakere i TV 2-programmet. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

- Hvor dramatisk var dette fallskjermhoppet, Grunde?

- Så dramatisk at du ikke vet utfallet. Når det først går så galt kan du skade deg stygt, i verste fall bli lam eller miste livet. Jeg husker jeg rakk å tenke: «Nå kan dette gå til helvete». Men så klarte jeg å tenke klart og følge prosedyrene man skal følge i slike situasjoner.

Det ble tårevått da deltakerne skulle få sin første tilbakemelding i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2. Vis mer

- Veldig spesielt

Blant redningspersonellet som fikk ham i sikkerhet var ingen ringere enn May Tømmervold (42), én av de nye sersjantene i «Kompani Lauritzen».

Hun var nemlig en del av brann- og redningspersonellet som ankom stedet.

- Jeg visste ikke om det selv før etter at innspillingen var over. Hun kom bort og viste meg et bilde, og jeg reagerte med: «Kødder du med meg nå?», forteller han.

STRENG ROLLE: May Tømmervold er ny av året i befalsstaben i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
STRENG ROLLE: May Tømmervold er ny av året i befalsstaben i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Han fortsetter:

- Det var veldig, veldig spesielt. Det at hun kom dit er én ting, men jeg følte meg helt fin. Jeg kunne lett ha gått til ambulansen, men ble beordret til å ligge på båren. Så kom jeg inn på traumemottaket på sykehuset i Tønsberg, og ble møtt av 14 eller 17 sykepleiere og leger.

«KOMPANI LAURITZEN: TROPP 1»: Vi dro hjem til og tok en prat med Julian Rassat i Fredrikstad. Reporter: Ellen Høiby. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

Der lå han til observasjon i om lag seks timer.

- Det sier så mye om hvor rått det norske helsevesenet er. Men jeg følte meg malplassert på et vis, jeg følte meg helt fin, men måtte gjennom en full sjekk, sier han til Se og Hør.

Sa ifra etter innspilling

Til Se og Hør bekrefter «Kompani Lauritzen»-sersjant May Tømmervold at hun var en del av redningsteamet som hentet Myhrer ned fra et tre i 2019.

- Grunde prater jo ganske høyt. Så jeg tenkte ganske tidlig at jeg har ham fra et eller annet. Jeg gikk og grublet i et par uker, før jeg googlet ham etter at han og Didrik hadde pratet sammen om fallskjermhopping. Det første som dukket opp i søket var den fallskjermulykken, der det var bilde av meg selv sammen med nettopp Grunde, sier hun med et smil.

FØRSTE DANS: Fredag 17. juni 2022 fikk Petter sin Vendela. Her danser de sin første dans. Video: TV 2/Jenny Emilie Aas. Vis mer

Hun fortsetter:

- Etter avsluttet innspilling gikk jeg bort til ham og sa: «Grunde, jeg har faktisk reddet ræva di før, jeg». Ha ha.

- Lite dramatisk

Tømmervold jobber som brannkonstabel i Tønsberg, og forklarer at de den gang fikk melding om en fallskjermhopper som satt fast i et tre.

- Etterpå tok vi ham med inn til sjekk fordi vi var redde for at han hadde pådratt seg «hengetraume». Når folk blir hengende i seler i mer enn et kvarter kan man miste blodsirkulasjonen, at mye blod samler seg i bena. Det kan føre til store komplikasjoner.

GRUNDE MYHRER: Selv om ting kanskje virket greit på skjermen, var ikke alt helt som det skulle for Grunde Myhrer i «Camp Kulinaris». Her forteller han hvordan han egentlig hadde det. Vis mer

- Hvor dramatisk var redningsaksjonen vil du si?

- Det var egentlig lite dramatisk. Vi måtte bare klø oss litt i hodet for å få ham ned på et skånsomt vis, forklarer hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: Holdt på å drukne: - Traume

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer