Rita Ora:

Koblet ut kameraene før utskjelt fest

Skal ha bladd opp 60 000 kroner for å feire sine 30 år på jorda.

PARTY, PARTY: Artist Rita Ora inviterte til 30-årsfest i november i fjor - midt under et nedstengt London. Her avbildet i forbindelse med en annen fest - i 2017. Foto: Beretta/ Sims/ REX/ NTB
PARTY, PARTY: Artist Rita Ora inviterte til 30-årsfest i november i fjor - midt under et nedstengt London. Her avbildet i forbindelse med en annen fest - i 2017. Foto: Beretta/ Sims/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sagaen om superstjernen Rita Oras (30) famøse 30-årsbursdag ruller videre. 28. november i fjor inviterte hun en stor vennegjeng til feiring på restauranten Casa Cruz i Notting Hill i London - mens byen var i full lockdown og alle barer og restauranter stengt.

Ifølge Sky News skal det ha vært opp til 17 gjester til stede. Rita Ora gikk ut og beklaget den store festen i fjor, men nå kommer det fram nye opplysninger fra artistens kalas.

Ifølge politiet skal overvåkingskameraene i restauranten ha vært skrudd av den aktuelle kvelden, på oppfordring fra Oras sikkerhetsteam.

Sjefen for restauranten, Scottie Bhattarai, har forklart til politiet at sikkerhetsfolkene ikke ønsket at gjestene skulle bli filmet da de ankom stedet. Han skal derfor ha koblet ut kameraene en halvtimes tid.

FULL FEST: 30-årslaget ble arrangert på denne restauranten i Notting Hill i London. Foto: Kirsty O'connor / Pa Photos / NTB
FULL FEST: 30-årslaget ble arrangert på denne restauranten i Notting Hill i London. Foto: Kirsty O'connor / Pa Photos / NTB Vis mer

Tilbød penger

Bhattarai forklarte til politiet i desember at han ble kontaktet av stjernens team i 17-tiden den aktuelle dagen. De sa at de ønsket å bruke restauranten til å spise og drikke, noe Bhattarai har sagt at han la til rette for på grunn av sviktende inntekter.

Han hevder også at restauranten ble tilbudt 5000 britiske pund - om lag 60 000 norske kroner - for å arrangere bursdagsfesten.

Bhattarai har også forklart til politiet at en gruppe på 7-8 gjester ankom i 19-tiden, men at antallet gjester skal ha steget til omtrent 17 to timer senere.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Modellen Cara Delevingne (28) og søstera Poppy (34) var blant gjestene.

Politiet i London rykket ut til restauranten 28. november i fjor etter å ha fått tips om at coronareglene ble brutt.

Ifølge Sky News ankom politimannen James Larner og en kollega festen rundt klokka 23, og da skal de ha blitt møtt med høy musikk.

Vinduene var dekket til, men gjennom en liten åpning kunne de se en rekke mennesker med glass i hendene. Flere av gjestene skal heller ikke ha brukt munnbind.

La seg flat

Ifølge BBC gikk Ora med på å betale en bot for det grove bruddet på coronareglene.

Hun gikk også ut med en lang beklagelse i sosiale medier.

«Jeg deltok på en liten samling med noen venner for å feire min 30-årsdag. Det var et impulsivt valg som ble gjort med et villedet syn om at vi var på vei ut av lockdown, og at dette var greit. Jeg beklager dypt for å ha brutt reglene, for så å forstå at dette setter folk i risiko. Dette var en alvorlig og utillatelig mangel på dømmekraft», skrev artisten etter festen.

Videre fortalte 30-åringen at hun i etterkant har forstått hvor uansvarlig hun hadde vært.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

«Jeg føler meg spesielt skamfull over å ha førstehåndskunnskap til hvor hardt folk har jobbet for å bekjempe denne grusomme sykdommen, og jeg er fullstendig klar over ofrene folk og forretninger har gjort for å bidra til å holde oss trygge. Selv om dette ikke gjør det riktig, vil jeg oppriktig beklage», avsluttet hun.

Ved pandemiens start jobbet Ora som frivillig i helsetjenesten.

LES OGSÅ: Krever millioner av Kris Jenner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer