Kobe Bryant omkom i helikopterkrasj

Basketballegenden Kobe Bryantskal døde i en helikopterulykke søndag.

OMKOM: Kobe Bryant. Foto: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
OMKOM: Kobe Bryant. Foto: Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere Los Angeles Lakers-stjernen Kobe Bryant døde i en helikopterulykke søndag morgen amerikansk tid, melder TMZ og Variety.

Basketballikonet ble 41 år gammel.

Politet i Los Angeles-området bekreftet at et helikopter krasjet søndag morgen i Calabasas, en liten by utenfor Los Angeles. Fem personer skal være omkommet og ingen har overlevd ulykken, skriver de på sosiale medier.

Også den 13 år gamle datteren Gianna skal ha vært ombord i flyet, har representanter for Bryant-familien bekreftet overfor TMZ.

Ifølge ESPNs Adrian Wojnaroski skal Bryant og datteren ha vært på vei til en bortekamp for hennes basketballag. En annen forelder og en lagkamerat av datteren skal også ha vært ombord, skriver den anerkjente journalisten.

Stor familie

Sammen med kona Vanessa Bryant var amerikaneren nettopp blitt far for fjerde gang. Parets yngste datter ble født forrige sommer, den fjerde av fire døtre paret har fått sammen.

Bryant var kjent for å bruke helikopter til og fra Staples Center, hvor han dominerte som basketballspiller i NBA for Los Angeles Lakers, og brukte det fortsatt ofte for å reise på kamper med datteren Gianna, som er en ivrig basketballspiller.

BILULYKKE: Det var lenge stille fra Kevin Hart etter at han var involvert i en dramatisk bilulykke i september. Nå har den populære komikeren og programlederen endelig delt en video om helsetilstanden. Video: Rød løper Vis mer

Stor karriere

Bryant er viden kjent som en av basketballhistoriens aller beste spillere. Gjennom karrieren vant han hele fem NBA-titler, hvor han ble kåret til beste spiller i finalen to ganger.

Han var også en All-Star i 18 sesonger av hans 20 år lange NBA-karriere. Bryant, som ble valgt som nummer 14 i draften i 1996, spilte hele karrieren for Los Angeles Lakers.

Sammen med Shaquille O'Neal dannet han en nærmest ustoppelig duo på begynnelsen av 2000-tallet. Lakers vant tre strake NBA-titler fra 2000-2002.

Etter flere krangler mellom de to, endte til slutt O'Neal opp i Miami Heat, og det skulle ta nesten hele tiåret før Bryant igjen var med på å vinne tittelen.

I 2009 og 2010 ledet han Lakers til to nye titler, begge årene ble han kåret til finalenes viktigste spiller.

Mellom de to suksessrike periodene var Bryant også i hardt vær. I 2003 ble han anmeldt for seksuelt overgrep av en 19-åring i Colorado, men etter et år ble saken henlagt da hun ikke lenger ønsket å vitne i saken.

Bryant unnskyldte seg senere overfor kvinnen og inngikk et forlik etter et privat søksmål i 2004.

Historisk

I tillegg til suksessen med Lakers var Bryant en del av flere amerikanske OL-tropper og vant to OL-gull, i 2008 og 2012.

Etter en alvorlig akillesskade i 2014 kom Bryant aldri helt tilbake til sitt ypperste, men viste sin storhet da han avsluttet karrieren med utrolige 60 poeng i sin aller siste kamp mot Utah Jazz.

Gjennom karrieren scoret Bryant 33 643 poeng, lørdag ble han passert av Lebron James på scoringslisten, som en av tre foran Bryant gjennom tidene.

Etter kampen hvor han passerte Lakers-legenden hyllet James, som nå også spiller for de gule og lilla, innflytelsen Bryant har hatt på generasjonen av basketballspillere etter seg.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Bar sin døde sønn hjem etter tragisk ulykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer