Knut Torbjørn Eggen er død

- Dette er forfedelig trist, sier Arne Scheie.

Knut Thorbjørn Eggen var tidligere Rosenborg-spilleren, Fredrikstad-treneren og ekspertkommentator.  Foto: SCANPIX
Knut Thorbjørn Eggen var tidligere Rosenborg-spilleren, Fredrikstad-treneren og ekspertkommentator. Foto: SCANPIX Vis mer
Se blider fra Knut Torbjørn Eggens innholdsrike fotballiv nederst i saken!

SEOGHØR.NO:
Den tidligere Rosenborg-spilleren, Fredrikstad-treneren og ekspertkommentatoren Knut Torbjørn Eggen er død, 51 år gammel.

- Vi er nå samlet i sorgen over tapet av Knut Torbjørn. Det er vårt inderlige ønske å få lov til å bearbeide sorgen i fred, sier en talsmann for familien til NTB.

Stor karriere
Knut Torbjørn Eggen er sønn av Rosenborgs trenerlegende Nils Arne Eggen, og hadde også selv en betydelig fotballkarriere bak seg. 

Han trente Fredrikstad Fotballklubb opp til 1. divisjon i 2002 og deretter til Eliteserien i 2003 og vant også cupfinalen i 2006. I 2007 ble ha ansatt som sportsdirektør i Rosenborg, en stilling han hadde til sommeren 2008. Han var også landslagstrener for G19-landslaget.

Som spiller fikk han med seg tre seriemesterskap for Rosenborg i 1985, 1988 og 1990, og han spilte 280 kamper for klubben. 

- Forferdelig trist
Eggen har ved siden av trenerkarieren også vært fast ekspertkommentator for TV3 i en årrekke spesielt under kanalens Champions League-sendinger.

- Dette er forfedelig trist. Det første jeg tenkte da jeg hørte om dette, var at det er urettferdig at vi skulle miste ham, Arne Scheie til Seoghør.no.

NRK-profilen fremhever Eggens egenskaper både som spiller og trener.

- Han var en meget god spiller, og en god trener. Det største for meg er det han gjorde i tiden som trener i Fredrikstad. Han gjenopplivet den gamle aristokraten og tok dem fra nivå tre og opp til toppen av norsk fotball, sier Scheie.

- Dyktig og hyggelig

Arne Scheie skryter også av Eggen som kollega.

- Jeg hadde også gleden av å kommentere mange kamper sammen med Knut Thorbjørn. Sist gang vi jobbet sammen var på midten av 2000-tallet, da NRK hadde rettighetene til tysk fotball. Han var en meget dyktig kommentator, og en fornøyelse å jobbe sammen med. Han var en meget samfunnsinteressert person og en veldig hyggelig fyr, sier Arne Scheie til Seoghør.no.

Scheie sier til Seoghør.no at han ikke hadde snakket med Eggen de siste månedene på grunn av at han har vært travelt opptatt med å kommentere hopp.

Knut Torbjørn Eggen etterlater seg kone og to barn.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Se blider fra Knut Torbjørn Eggens innholdsrike fotballiv her:

NORGESMESTER: Knut Torbjørn Eggen (nr 2 fra høyre på bakerste rad, ble norgesmester med Rosenborg i 1990 da trønderne slo Fyllingen hele 5-1. Foran f.v. Øivind Husby, Ørjan Berg, Jahn Ivar Jakobsen, Kåre Ingebretsen, og Gøran Sørloth. Bak f.v. Ol Foto: SCANPIX
TRENER-TRIUMF:: Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen var strålende fornøyd etter 3-0 seieren over Sandefjord under cupfinalen på Ullevaal Stadion i 2006. Foto: SCANPIX
SPENNING: Knut Torbjørn Eggen (t.h) og Rune Bratseth fulgte mesterligatrekningen i Monaco fra Rosenborgs lokaler i Trondheim i 2007. Foto: SCANPIX
TRENERDUELL: Nils Arne Eggen (Rosenborg-trener) og sønnen Knut Torbjørn Eggen (Moss-trener) i 2001. Foto: SCANPIX
FREDRIKSTAD-TRENER: Knut Torbjørn Eggen hadde stor suksess med Fredrikstad. Foto: SCANPIX
SPORTSDIREKTØR: Knut Torbjørn Eggen, da han var sportsdirektør i Rosenborg, her sammen med trener Trond Henriksen. Foto: SCANPIX
VILL JUBEL: Fredrikstad-trener Knut Torbjørn Eggen til høyre gratulerer Dagfinn Enerly begge var strålende fornøyd etter 3-0 seieren over Sandefjord under cupfinalen på Ullevaal Stadion. Foto: SCANPIX
PÅ RØD LØPER: Idar Vollvik og Knut Torbjørn Eggen kommer til premieren på filmen til Harald Zwart «Lange Flate ballær» i Fredrikstad. Foto: SCANPIX