POPULÆRT TREKLØVER: I februar tok Pernille Sørensen over panelstolen etter at Ingrid Gjessing Linhave ga seg i Nytt på nytt. Nå kaster også Knut Nærum inn håndkleet. Her med programleder Jon Almaas. Foto: Anne Liv Ekroll, NRK
POPULÆRT TREKLØVER: I februar tok Pernille Sørensen over panelstolen etter at Ingrid Gjessing Linhave ga seg i Nytt på nytt. Nå kaster også Knut Nærum inn håndkleet. Her med programleder Jon Almaas. Foto: Anne Liv Ekroll, NRKVis mer

Knut Nærum gir seg i «Nytt på nytt»

Komiker Johan Golden tar over stafettpinnen.

SEOGHØR.NO: Etter 16 år i det populære NRK-programmet «Nytt på nytt» takker Knut Nærum for seg, melder NRK.no.

Neste uke blir innspillingen av hans siste episode, og han innrømmer at det ikke blir helt lett å ta farvel med arbeidsplassen og kollegaene.

- Det er fin gjeng og en flott redaksjon. Jeg har gjort dette så lenge at det blir trist å slutte, enten jeg vil det eller ikke. Men det skal jeg takle. Jeg har kommet frem til at det er flere fordeler enn ulemper ved å slutte, sier Nærum til nettstedet.

Nå vil 54-åringen, som har spilt inn 442 episoder av «Nytt på nytt», konsentrere seg om egne prosjekter - som å skrive bøker, tegneserier og teater.

Det er komiker Johan Golden, kjent fra blant annet «Golden Goal», som blir Nærums erstatter.

- Nytt på nytt er et ikon. Det er en ære å få lov å være med, sier han til Dagsrevyen.

Golden har flere ganger gjestet showet, og Knut har bare lovvord å komme med når det gjelder arvtageren sin.
 
– Han er et funn og det beste valget som kunne vært gjort. Jeg husker sist han var gjest i programmet. Vi var på samme lag og jeg tenkte: «Ikke bare er han morsom, men han kan snakke også. Han kan både tenke, snakke og være morsom på en gang». Han har en naturlig, avslappet og kul humor og er veldig flink med ord, sier han til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

ERSTATTER NÆRUM: Johan Golden kjent fra blant annet Golden Goal blir Nytt på Nytts nye fjes.
ERSTATTER NÆRUM: Johan Golden kjent fra blant annet Golden Goal blir Nytt på Nytts nye fjes. Vis mer

Nærum gir seg to måneder etter Ingrid Gjessing Linhavet sluttet

Nyheten om Nærums «Nytt på Nytt»-exit kommer bare to måneder etter at Ingrid Gjessing Linhave (37) forlot programmet.

Linhave, som tok over stolen til Linn Skåber halvannet år tidligere, fikk et tilbud om å lage et TV-program sammen med sin tidligere Idol-makker Kåre Magnus Bergh som hun ikke kunne takke nei til.

Saken fortsetter under bildet.

FØRSTE DAME UT: Anne-Kat. Hærland var Jon Almaas og Knut Nærums første «Nytt på nytt»-makker. Hun sluttet i 2007.
FØRSTE DAME UT: Anne-Kat. Hærland var Jon Almaas og Knut Nærums første «Nytt på nytt»-makker. Hun sluttet i 2007. Vis mer

Samme måned ble det klart at det var komiker Pernille Sørensen som skulle erstatte Linhave.

– Dette er drømmejobben. Jeg får lov til å lage nye vitser til nye temaer hver uke, og finne ut hva folk ler mest av. Det ligger i stand-up sjangerens natur, og det er jo bakgrunnen min, sa Sørensen til NRK den gang.

Anne-Kat. Hærland var fast inventar i programmet fra oppstarten i 1999 til 2007. Da overtok Linn Skåber plassen hennes, før også hun tok farvel med «Nytt på nytt»-kollegene i 2013.

I dag er det kun Jon Almaas som er det eneste oprinnelige «Nytt på Nytt»-medlemmet.

LES OGSÅ: - Vet ikke om jeg orker å se meg selv

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.